Haberler
BBC

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon penaltılarda Rangers'ı mağlup eden Eintracht Frankfurt oldu

Güncelleme:

UEFA Avrupa Ligi'nin Çarşamba akşamı oynanan final maçında normal süre ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi'nin Çarşamba akşamı oynanan final maçında normal süre ve uzatma bölümü 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Eintracht Frankfurt, Rangers'ı penaltılarda 6-5 mağlup etti ve 42 yıl sonra kupayı evine götürdü.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı kupasının final maçı, İspanya'nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda oynandı.

1-1 eşitlikle biten maçın sonunda kupa, seri penaltı atışları sonrası Eintracht Frankfurt'un oldu. Bu sonuçla Devler Ligi'ne doğrudan katılım hakkı elde eden Alman ekibi, 1980'deki şampiyonluktan 42 yıl sonra kupanın sahibi oldu.

Biri penaltı olmak üzere kritik kurtarışlarla takımının kupayı almasında büyük pay sahibi olan kaleci Kevin Trapp maçın adamı (Man of The Match) seçildi.

Avrupa'da bu sezon namağlup olarak kupanın sahibi olan Frankfurt, bu kupada Chelsea ve Villarreal'in ardından yenilgisiz kupayı kazanan 3. takım olma unvanını aldı.

Eintracht Frankfurt, maçın ilk 20 dakikasında rakip kaleye en çok giden takım oldu.

Glasgow Rangers ise Frankfurt defansını geçmeyi başaramadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan Rangers, 57. dakikada Frankfurt ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara yollayan Joe Aribo ile golü buldu.

İlk golün ardından hücuma ağırlık veren Frankfurt, 69. dakikada Kolombiyalı oyuncusu Borre'nin golüyle skoru 1-1 eşitliğe getirdi.

Maçın normal süresinin 1-1 sona ermesiyle uzatmalara gidildi. Uzatma dakikalarında gol gelmeyince penaltı atışlarına geçildi.

Rangers'ta; James Tavernier, Steven Davis, Scott Arfield ve Kemar Roofe penaltı atışlarında topu ağlara gönderirken Aaron Ramsey'nin penaltı atışını kaleci Kevin Trapp kurtardı.

Frankfurt'ta; Christopher Lenz, Ajdin Hrustic, Daichi Kamada, Filip Kostic ve Rafael Borre penaltıları gole çevirdi.

Penaltıların sonunda 6-5'lik skorla kupaya evine götürmeye hak kazanan taraf Frankfurt oldu.

BBC

Eintracht Frankfurt Frankfurt Rangers Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title