Haberler

Türkiye'yi Dünya Şampiyonasında Temsil Edecek

Tokat’ın Niksar ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Efe Hakan Öztürk, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Efe Hakan Öztürk, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.

Antalya'da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda 8 yaş grubunda Niksar TOKİ Ulucan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Efe Hakan Öztürk, küçükler kategorisinde şampiyon olarak Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Küçük Efe'yi makamında ağırlayan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, şampiyona plaket ve saat hediye etti. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, kupası ve madalyasıyla birlikte kendisini ziyarete gelen 8 yaşındaki Efe Hakan Öztürk'le gurur duyduklarını belirtti.

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Murat Yüzer, Efe Hakan Öztürk'ün çok zeki bir çocuk olduğunu belirterek, "Kendisini keşfettik ve Türkiye Şampiyonası'na götürdük. Adana, Antalya, İzmir gibi 70 ilden 200 sporcunun katıldığı organizasyonda 8 yaş genel kategoride yapılan yarışmada Efe namalup olarak birinci oldu. Hem Niksar olarak hem de Tokat olarak gurur duyuyoruz. İlçemizin adı bütün Türkiye'de duyulmuş oldu. Bundan sonra Efe Türkiye'yi temsilen eylül ayında Güney Afrika'da yapılacak olan Dünya Şampiyonluğu maçlarına çıkacak" diye konuştu.

Küçük Efe'nin babası Yusuf Öztürk ise böyle bir başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Efe'nin erken yaşta tesadüfen satranca başladığını belirten baba Öztürk, oğlunun çok yetenekli olduğunu ve bu seviyeye geldiğini kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yusuf Öztürk Türkiye Niksar Tokat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title