Haberler

Türk Telekom’un Halterci Kızları Rakip Tanımıyor

Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü'nün Bayan Haltercileri, Kulüpler Arası Gençler Halter Şampiyonası'na Damga Vurdu.

Türk Telekom'un "Türkiye'ye Değer" projesi kapsamında destek verdiği Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü sporcularından Sema Acartürk'ün Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandığı yarışmadan Eda Çakal üçüncü olarak bronz madalya ile döndü.

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un yetiştirdiği sporcular, her geçen gün başarılarına bir yenisini ekliyor. Türkiye Kulüpler Arası Gençler Halter Şampiyonası'nda da farklarını ortaya koyan Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü sporcularından Sema Acartürk birinci olarak altın madalya, Eda Çakal ise üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Aydın'da yapılan Kulüpler Arası Gençler Halter Şampiyonası'nda mücadele eden Sakarya Türk Telekom sporcuları, 57 spor kulübünden 346 sporcunun yarıştığı rekabet dolu müsabakalarda başarılı olup kürsüye çıktılar. Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü sporcularından Sema Acartürk, ilk müsabakasında 63 kilo kategorisinde (Koparma 73 kg, silkme 90 kg) toplamda 163 kg ile Türkiye Şampiyonu oldu. Eda Çakal ise 58 kg kategorisinde (Koparma 76 kg, silkme 92 kg) toplamda 168 kg ile üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Sporcuların geçmişleri başarılarla dolu

Türk Telekom'un, "Türkiye'ye Değer" projesi kapsamında desteklediği Sakarya Türk Telekom'un sporcularından Sema Acartürk ve Eda Çakal'ın geçmişi de başarılarla dolu. 1993 doğumlu Sema Acartürk 2005 yılında spora atletizm dalında başladı. 2007 yılında gülle atma Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olan Sema'nın, Cirit Atma Gençler'de üç defa Türkiye Şampiyonluğu ve Avrupa dördüncülüğü bulunuyor. Sema, 2011 yılında branş değişikliği yaparak Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü'nün Halter Branşı sporcusu oldu.

9 yaşında Halter'e başlayan Eda Çakal'ın 61 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 68 madalyası bulunuyor. Eda, 2008 ve 2009 yıllarında iki defa dünya 4'üncüsü ve 2008 yılında da Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Kaynak: Bültenler / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title