Haberler

Acun'dan Türk futbolu için bomba öneri: Yüzde 80'ini yok ederiz

Güncelleme:

Ünlü iş insanı Acun Ilıcalı, Türk futbolunda son zamanlarda yaşanan tatsız olayların ana sorumlusunun Türk hakemler olduğunu söyledi. Yabancı hakemlerin gelmesiyle ülkemizde gerilimin biteceğini vurgulayan Ilıcalı, "Yunanistan'da yabancı hakem getirdiler tansiyon düştü. Yarın getirin yabancı hakemi tansiyon yükselecek mi? Yüzde 80'ini yok ederiz. Ülke tansiyonu düşer. Bambaşka yere geçeriz. Futbol şu anda zor durumda, gelmiş geçmiş en zor dönemini yaşıyor" dedi.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar ülke gündemine bomba gibi düştü. Yaşanan skandallara sessiz kalmayan Acun Ilıcalı, olayların ana sorumlusunun Türk hakemler olduğunu söyledi.

"OLAYLARIN ANA SEBEBİ HAKEMLER"

Hakemlerin yetersiz olduğunu vurgulayan Ilıcalı, "Türkiye'deki gerilimin kaosun bence tek bir çözümü var, sebebi de belli. Son dönemdeki kulüplerin açıklamalarının hepsinde hakemler var. Trabzonspor maçında olanların ana sebebi hakemlerimiz. Önce sebebi bulursak bu kaostan çok çabuk çıkarız. Ülkemizi yurt dışında temsil etmeye çalışan ülkesini seven bir insanım. Kulüplerin açıklamalarının sebebi hakemler. İngiltere'de hakem hata yaptığı zaman art niyet aranmadığı için konuşulmuyor. Güven bitmiş bizde, bu biterse kaos olur. Son aylardaki yüzde 90 açıklama hakem açıklamalarıdır. O olayların hiçbiri yaşanmazdı. Yapacağın tek şey var; tatil et tansiyon düşsün. 60. dakikada o maç tatil olsaydı bugün konuşacak olay olur muydu? Hakem kendi arkadaşını savunamıyor. Yan hakeme bir şeyler atılıyor, devam ederse devamında gerilim artar ve bardak taşar" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 80'İNİ YOK EDERİZ"

Yabancı hakemlerin gelmesiyle birlikte gerilimin büyük ölçüde azalacağını da dile getiren Ilıcalı, "Yarın yabancı hakem uygulaması kararı alınsın. Yunanistan'da yabancı hakem getirdiler tansiyon düştü. Yarın getirin yabancı hakemi tansiyon yükselecek mi? Yüzde 80'ini yok ederiz. Ülke tansiyonu düşer. Bambaşka yere geçeriz. Futbol şu anda zor durumda, gelmiş geçmiş en zor dönemini yaşıyor. TFF başkanımız anında karar alsın. Ekibiyle mutlaka karar alıp çözümün bu olduğunu ortaya koyacaktır. Bunun B planı yok. Futbolun her ülkesinde hata var. Bizde hatanın arkasında bir şey aranıyor. Yabancı hakemler getirilsin" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Acun Ilıcalı Yunanistan Tansiyon Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

Çağdaş Güney:

Olabilir en azından gevurlarda hata yapmaya başlayınca Türk hakemlerinin kıymeti daha bilinir

11
35
yanıtYanıtla
Cansu Soykan:

Kesinlikle katılıyorum Acun. Ancak peşinen söyleyim. O zaman büyük takım devri biter. Sahada ve VAR'da Fifa kokartlı yabancı hakemler olsun, büyük takım hegamonyası sona erer.

36
4
yanıtYanıtla
Kralçıplak:

Futbolla kafayı bozmuş

10
9
yanıtYanıtla
Mustafa Ozdil:

kafaya bakar mısın çözüm odağı yaklaşmak yerine hemen batıdan alalım demi düzgün bir çözüm önerisi değil sadece fanatik bir taraftar önerisi olmuş bi işe yaramaz tff böyle yaparsa tff de bi işe yaramaz zaten düzgün bi şekilde en baştan düzen oturtun seneye yeni bir düzen ile herşeyi tam tersine çevirebiliriz . ilk başta tff kafası değişmeli torpille değil adaletli olmalı

6
10
yanıtYanıtla
Oktay Şahin:

Biri feneri yenerse ligde şampiyon olmasada olur niyetinde ki takım trabzon,digeride bu maçı almazsak Gs nin 5 puan gerisine düşmek nedir mayış ayında fişi çeken ezeli rakip Fenev ee hal böyle olunca bu maç ister istemez bu hale geliyor,tek sorumlu cimbom(:

5
9
yanıtYanıtla
Eymen Tunç:

6alatasaray o zaman öksüz kalır

7
6
yanıtYanıtla
Salih Yüksel:

acun bey öyle birşey olursa FB şuan küme mücadelesi vermiş olcak nasıl olcak bu iş :)

4
3
yanıtYanıtla
slim shady:

Her yabancı hakem olmaz bence. Tribünlerden etkilenmeyen, genel puanı iyi hakemleri getirtmek lazım. Sonra ivan bebek kaosları yaşarız.

4
3
yanıtYanıtla
twitch:

Para konuşur ;)

6
0
yanıtYanıtla
Murat Vural:

İngiliz uşağı Acun Ilıcalı senin kafan iyimi

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title