Haberler

Manisa Bocce Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor

Manisa'nın ev sahipliği yaptığı 8.Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası ve 1.Akdeniz Kadınlar Bocce Şampiyonası düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Manisa'nın ev sahipliği yaptığı 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası ve 1. Akdeniz Kadınlar Bocce Şampiyonası düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Manisa Tenis ve Dağcılık Kulubü Tesisleri'nde düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve şampiyonada yarışacak takımlar katıldı.

21 ülkenin yarıştığı şampiyonanın açılış töreninde konuşan TBBDF Genel Başkan'ı Ahmet Recep Tekcan, "Federasyonumuz ve Bocce sporunun Türkiye 'de ki tarihi yeni olsa da önemli yol katetttiğimizi düşünüyorum. Organizasyona ev sahipliği yapıp, bizi en iyi şekilde ağırlayan Manisa'mıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Tekcan'ın ardından konuşan Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste şampiyonada emeği geçenlere teşekkür ederek, "Manisa'da yeni bir sayfa açıyoruz. Bugün burada Bocce sporunun gelişmesi için önemli bir adım atmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise yabancı ülkelerden gelen misafirlere hitap ederek, "Kuru üzümde dünyanın başkenti sayılacak ilimiz Manisa hem tarımsal hem de tarihi açıdan önemli bir şehirdir. Ayrıca Avrupa'nın önemli sanayi kentlerinden birisi de Manisa'dır. İçlerinizden bazılarının evlerinde Manisa'da üretilen beyaz eşya vardır. Sporumu Manisa'da yeni yeni tanınmaya başladı. Manisa'da düzenlenen bu organizasyonun ardından Bocce'ye olan ilgi artacak, Manisalılar Bocce'yi seveceklerdir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 21 ülkenin sporcuları geçiş seramonisi gerçekleştirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Daşöz Türkiye Akdeniz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title