Haberler

Ersan Kafaları Karıştırdı

Altı Türk basketbolcunun boy gösterdiği NBA'de bu sezon, Ersan İlyasova'nın performansı dikkat çekiyor.

Altı Türk basketbolcunun boy gösterdiği NBA'de bu sezon, Ersan İlyasova'nın performansı dikkat çekiyor. Özellikle son birkaç haftalık süreçte, hem sayı hem de ribauntlardaki etkinliğiyle Ersan, takımı Milwaukee Bucks'ın en etkili oyuncularının başında geliyor.

Bu başarılı performansı sonrası Ersan'ı tutup tutmama konusunda Bucks yönetiminin düşünceli olduğu söyleniyor. Bu sezon 2.5 milyon dolar kazanan ve sezon sonu free agent olarak serbest kalma hakkına sahip olan milli basketbolcunun, 5 Avrupa takımından yüksek meblağlı teklifler aldığı ve Avrupa'ya dönüş konusunda olumsuz fikirlere sahip olmadığı söyleniyor. İçlerinde Türk ekiplerinin de olduğu bu takımların tekliflerinin, senelik net 5 milyon doları bulduğu ifade ediliyor.

Bu takımlar arasında, lokavt süresi içinde formasını giydiği Anadolu Efes, eski takımı Regal Barcelona ve Andrei Kirilenko'nun sezon sonu NBA'e dönüşüyle birlikte bu açığı doldurmak için hamle yapması beklenen CSKA Moskova'nın olduğu tahmin ediliyor.

KAFALAR KARIŞIK

NBA'de kontratların vergili yapıldığı göz önüne alındığında İlyasova için senelik bazda çift hanelere ulaşan bir teklif yapmak veya sezon sonu yok pahasına kaybetmemek için takas döneminin son günü olan 15 Mart'tan önce takas etmek verilmesi muhtemel kararlar arasında yer alıyor.

Takımda halihazırda Drew Gooden ve Luc Mbah a Moute gibi iki forvet varken, etkili performansına rağmen Ersan'a iyi bir kontrat teklifi yapmak, gözü kapalı alınacak bir karar olarak gözükmüyor. Buna karşın, takıma yaptığı somut katkıyla iyi bir kontratı hak ettiği herkesçe kabul edilen Özbek asıllı oyuncunun elden çıkarılmasının, özellikle kısa vadede takım için kayıp olacağı da göz önüne alınmakta.

Bu arada geçtiğimiz hafta sonu Bucks'ı konuk eden Orlando Magic'de Hidayet Türkoğlu da konuyla ilgili olarak görüş belirtti ve Bucks yönetimine mesaj göndererek "Ersan'ın gidişine izin verecek kadar aptal olacağınızı sanmıyorum" dedi.

Lokavt dönemini Anadolu Efes'te geçirdikten sonra NBA sezonunu Bucks'ta açan Ersan, 38 maçta 26.3 dakika, 11.6 sayı, 9.0 ribaunt, 1.1 asist ortalamalarıyla oynuyor. Her üç kategoride de NBA kariyerinin en iyi ortalamalarına ulaşan Ersan, Andrew Bogut'un uzun süreli sakatlığında takımın en yüksek yüzdeli ribaunt alan oyuncusu oldu.

Bu sezon özellikle Şubat ayında önemli bir çıkış yakalayan başarılı oyuncu, 19 Şubat gecesi New Jersey Nets deplasmanında 29 sayı, 25 ribaunt ile oynayarak her iki kategoride de bireysel anlamda kariyer rekoru kırmıştı. Ersan, 7 Mart gecesi Chicago Bulls karşısında 32 sayı atarak sayı kategorisindeki bu rekorunu geliştirdi.

ERSAN'I YAKINDAN TANIYALIM

Ülkerspor altyapısından yetişen ve profesyonel kariyerinin ilk yılını 2004-2005 sezonunda bu ekipte geçiren Ersan,

2005 NBA Draftı'nda Milwaukee Bucks tarafından 2. tur 6. sıradan seçildi ve bir sonraki sezonu NBDL'de Tulsa 66ers ile geçirdi.

2006-2007 sezonunda Bucks ile ilk NBA sezonunu yaşayan forvet oyuncu, Regal Barcelona'nın astronomik teklifini kabul etti ve 2 yıllığına Katalan devi ile anlaştı. İlyasova bu takımla bir de ACB şampiyonluğu yaşadı.

2009 yılı Temmuz ayında Milwaukee'nin 3 yıllığına 7 milyon dolarlık teklifini kabul ederek yeniden NBA'e dönen milli oyuncu, 2011-2012 sezonu öncesi yaşanan lokavt dönemine dek bu takımda oynadı.

Lokavt süresi boyunca Anadolu Efes forması giyen 24 yaşındaki oyuncu, grevin bitimiyle birlikte, kontratının son yılını geçirmek üzere, 2011 yılı Aralık ayında bir kez daha Milwaukee'nin yolunu tuttu.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Milwaukee Bucks Ersan İlyasova Anadolu Efes Regal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title