Haberler

Bu Açıklamalar Çok Konuşulacak!

Türk Futbolunun Gündemine Bomba Gibi Düşen Çakar – Okçuoğlu Düellosu, Üç Yıllık Mhk 2.başkanı'nın İstifasına Neden Oldu.

Türk futbolunun gündemine bomba gibi düşen Çakar – Okçuoğlu düellosu, üç yıllık MHK 2. Başkanı'nın istifasına neden olurken, olayın baş aktörlerinden eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar, gelişmeleri Sporx'e değerlendirdi.

İşte Çakar'ın Okçuoğlu'nun istifasıyla ilgili sorularımıza verdiği cevaplar :

Sayın Çakar, Yüksel Okçuoğlu'nun istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Bakın o istifa etmedi, ettirildi. Böyle bir olayın ardından onun yerinde kim olursa olsun hemen hiç durmadan çıkar istifa ederdi. Ama ben onu iyi tanırım. O koltukta oturmak için istifa etmez. Nitekim etmedi. Bunun üzerine onu çağırdılar "istifa et yoksa biz görevden alacağız" dediler. O da istifa etmek zorunda kaldı. Aslında bu istifa filan değil görevden alma olayıdır. Böyle değerlendirilmeli"

Peki Okçuoğlu'nun istifası MHK için ciddi bir kayıp olur mu ?

"Hayır kesinlikle. Zaten ortada MHK diye bir şey yok. Çünkü ortada görevlerini kötüye kullanan bir ekip vardı. Yüksel Okçuoğlu'nun kellesi alındı, şimdi sıra Oğuz Sarvan'a geldi. Onun kellesi alınacak"

Peki bunun gerçekleşme ihtimali nedir sizce ?

"Bakın şunu net bir şekilde söylüyorum. Yüksel Okçuoğlu'nun kellesini aldım, yani aldıran ben oldum, şimdi ikinci hedefim Oğuz Sarvan'ın kellesini almaktır. O da olacak. Herkes bunu görecek. Ben boş konuşmam. Yüksel Okçuoğlu Kanaltürk'ü bastığında iki saat kendisiyle tartıştık, kavga ettik. Giderken kendisine oradaki 10 kişinin ardından son olarak şu sözü söyledim. Buna oradaki 10 kişi şahittir. "Bak Yüksel abi dedim. Sen buraya benim kellemi almaya geldin, senin kafanı kopartacağım dedin. Ama kopartamadan gidiyorsun. Ama en geç 72 saat içinde ben senin kelleni alacağım göreceksin. El mi yaman bey mi yaman göreceksin. Allah'a şükür dediğim oldu ve Okçuoğlu'nun kellesi gitti. Şimdi dediğim gibi Sarvan'ın kellesini alacağım"

Peki neden Sarvan? Bu konudaki öfkeniz niye ?

"Bakın Oğuz Sarvan şu anda Mahmut Özgener federasyonunu açıkça provoke ediyor. Böyle yardımcı hakemlerin tartışıldığı bir ortamda 25 aydır F.Bahçe maçına atamadığın bir Serkan Ok'u böyle bir zamanda F.Bahçe maçına atamak federasyonu provoke etmektir. Mahmut Özgener bu atamayı yaptığında "dur bir dakika" demeliydi. Çünkü Sarvan'ın bu ataması Türk futbolunun altına dinamit koymaktır. Provokasyondur. Masum bir hata değildir. Bilerek kasten yapılmış bir hatadır. Ben Mahmut beyin yerinde olsam hiç lig sonunu filan beklemem Sarvan'ı bugün görevden alırım. Bakın G.Saray – F.Bahçe maçında birilerinin lehine veya aleyhine o yardımcılar hata yapacaklar. Herkes ayağa kalkacak. Olan Türk futboluna olacak"

Peki Sayın Çakar, Yüksel Okçuoğlu bugün yaptığı açıklamada, "En büyük hatam Çakar'ın seviyesine inmekti?" diyor. Bu sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Bakın asıl ben onun seviyesine inmedim. Çünkü ben ona hırsız demedim, ben ona küfür etmedim. Ama o anama ve avradıma küfür etti. Ama ben bu küfürleri bana etmesine rağmen, ona yine abi diye hitap ettim. Dediği gibi o benim çok eski bir dostum ve yakınım. İnanın açıp benim söylediklerimden sonra telefonda veya yüzüme aynı küfürleri etse bu kadar kızmazdım. Sen çıkıyorsun kendisinin ve benim tanımadığım bir gazeteci çocuğa "onun…" diye başlayarak ana avrat bana küfür ediyorsun. Bu ona yakışmadı. En büyük hatası buydu. Ben de kendisine "gel bunları bana yüzüme söyle" dedim. O da "geliyorum senin kafanı kopartacağım" dedi. Kanaltürk binasına geldi ama kelle melle kopartamadı. İki saat bir şeyler anlattı ki, hiç beni tatmin etmedi. Kaldı ki Nihat Mızrak konusunda söylediklerim doğru çıktı. Ben ona hırsız dememişim, bir şey dememişim sadece eleştirmişim. Ne yapmışım başka? Ama o bana etmedik küfür bırakmadı"

Peki Çakar, Okçuoğlu "Çakar'a hakkımı helal etmeyeceğim" diyor siz ediyor musunuz ?

Bakın kendisi bazı açıklamalarda bulunmuş. Diyor ki, "Çakar benden önce ölürse onun cenazesine giderim ama hoca hakkınızı helal ediyor musunuz?" dediğinde "etmiyorum" diyeceğini söylüyor. Ben kimseye kin tutmam, küs durmam. Şayet o benden önce ölürse cenazesine giderim ve hoca aynı şeyi sorduğumda "hakkımı helal ediyorum" derim. Ben Yüksel abiye hakkımı helal ediyorum. Bakın Yüksel abi, "Çakar vurulduğunda 30 gün başında bekledim" diyor. Doğrudur. Hakemliğini bıraktığında kıyafetlerini bana verdiğini söylüyor, bu da doğrudur. Ama bunları bana yapmış olması onun benim anama avradıma küfür etmesini gerektirmiyor. Yüksel abiyi hakem camiası çok iyi tanır. O böyle kükrer ama onun kükremesi sahtedir. O sahte kabadayıdır. Öyle olmasaydı o telefonda bana söylediklerinden sonra Kanaltürk'e geldiğinde bana vururdu. Ama vuramaz biliyorum. Bakın o nasıl biridir biliyor musunuz ? Ona göre bütün herkes kötüdür, hırsızdır, eyyamcıdır bir tek kendisi dürüst, namusludur. Delikanlı bir tek odur. Sahte kabadayı olduğunu bir kez daha gördüm. Gerçekten kabadayı olsaydı oraya geldiğinde bana iki tane çakardı, vururdu. Sonuç itibariyle Türk futboluna yine ciddi bir katkım olduğu için sevinçliyim"

Röportaj : Tahir Kum

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title