Haberler

Angelique Kerber, Serena Williams'ı Geçerek Dünya 1 Numarası Oldu

Güncelleme:

ABD Açık'ta Serena Williams, yarı finalde elendi ve 17 Şubat 2013'ten bu yana sahip olduğu "dünya 1 numarası" ünvanını kaybetti.

Teniste sezonun son Grand Slam mücadelesi olan ABD Açık'ta tek kadınlar kategorisinde finale çıkan sporcular belli oldu.

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar yarı final mücadeleleri tarihi bir sonucu ortaya çıkardı. Yarı finaldeki Serena Williams-Karolina Pliskova ve Angelique Kerber-Caroline Wozniacki karşılaşmaları sonucunda hem dünya 1 numarası değişti hem de sürpriz bir final ortaya çıktı.

Dünya klasmanında 1 numarada yer alan Serena Williams, geçen yıl olduğu gibi turnuvaya yarı finalde veda etti.

2-0 MAĞLUP OLDU

Yarı final maçında Çek tenisçi Karolina Pliskova ile karşılaşan Williams, kendi seyircisi önünde oynamasına rağmen 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup olarak elendi. Serena Williams bu turnuvayı da kazansaydı, efsane Alman tenisçi Steffi Graf'a ait olan 'en çok Grand Slam kazanan sporcu' (22) rekorunu kıracaktı.

Karolina Pliskova karşısında aldığı mağlubiyetle Serena'nın rekor kırma hayali bir başka bahara kaldı.

PLISKOVA İLK KEZ FİNALE ÇIKTI

Dünya 1 numarası Serena Williams'ı yenme başarısını gösteren Karolina Pliskova, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finaline çıkma sevinci yaşadı.

Günün diğer yarı final maçında Alman Angelique Kerber, Danimarkalı Caroline Wozniacki ile karşılaştı. Kerber, zorlu mücadeleyi 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanarak finale çıktı.

KERBER 1 NUMARAYA YÜKSELDİ

Angelique Kerber bu galibiyetle ABD Açık'ın finaline çıkmakla kalmadı; dünya klasmanında Serena Williams'ı devirip 1 numaraya yükseldi.

Serena Williams tam 186 haftadır tek kadınlar kategorisinde dünya 1 numarası idi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Angelique Kerber Serena Williams Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title