Haberler

2017 Sualtı Dünya Şampiyonluğunun "Son" Fotoğrafı Çekildi

Güncelleme:

16. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası'nda yarışan Sualtı Fotoğraf Milli Takımı, yarışmanın en prestijli kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu.

22-27 Kasım tarihleri arasında Meksika La Paz'daki Dünya Şampiyonluğu yarışmalarında ülkemizi, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Görüntüleme Teknik Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Dumlu'nun kafile başkanlığını ve takım kaptanlığını yaptığı, Cenk Ceylanoğlu, Sinem Ceylanoğlu, Taner Atılgan ve Çağlar Atılgan'dan oluşan Sualtı Fotoğraf Milli Takımı'mız temsil etti.

Balık, makro, konulu makro, geniş açı ve modelli geniş açı kategorilerinde yapılan şampiyona sonunda 5 ayrı kategoride en iyi ilk üç fotoğraf seçildi. Toplam alınan puanlara göre de Dünya Şampiyonları belirlendi.

CENK VE SİNEM CEYLANOĞLU, MODELLİ GENİŞ AÇIDA DÜNYA ŞAMPİYONU

Milli Takım fotoğrafçılarımız Cenk Ceylanoğlu ve Sinem Ceylanoğlu şampiyonanın en prestijli kategorisi olan modelli geniş açıda Dünya Şampiyonu oldular. Cenk ve Sinem Ceylanoğlu makro kategorisinde de Dünya Dördüncüsü oldular. Cenk Ceylanoğlu, aldığı toplam puanlarla yarışmalarda Dünya Üçüncüsü olma başarısını gösterdi.

Sualtındaki uluslararası mücadelede Milli Fotoğrafçılarımız Taner Atılgan ve Çağlar Atılgan ise modelli geniş açı kategorisinde beşinci oldular.

Sualtı Fotoğraf Milli Takım kafile başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Dumlu, ülkemize Dünya Şampiyonluğunu kazandırdıkları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederken, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Sualtı Fotoğraf Milli Takımı'mızı gerçekten tüm kalbimizle kutluyoruz. 2017'nin son Dünya Şampiyonası'nda ülkemize ve sualtı topluluğumuza büyük bir sevinç yaşattılar. 2016 ve 2017 yılı sualtı spor branşlarımızın adeta uluslararası yarışmalarda altın yılı oldu. 2017'yi de Dünya Şampiyonluğu ile bitirmek, ülkemize özel ve anlamlı bir armağan oldu. Milli fotoğrafçılarımıza ve Milli Takım Kaptanımıza bu gururu ve sevinci ülkemize yaşattıkları için teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Spor

Türkiye Dumlu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title