Haberler

Sosyolog Vayni: "Dilaver Cebeci'nin Telif Haklarını Mutlaka Alacağız"

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Sosyolog Cafer Vayni, merhum Dilaver Cebeci’nin gasp edilen telif hakkını yargı yoluyla alarak varislerine mutlaka vereceklerini söyledi.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Sosyolog Cafer Vayni, merhum Dilaver Cebeci'nin gasp edilen telif hakkını yargı yoluyla alarak varislerine mutlaka vereceklerini söyledi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri devam ediyor.

İLESAM İstanbul Şubesi'nin her ay Gülhane Parkı girişindeki Alay Köşkü'nde (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi) gerçekleştirdiği faaliyetleri arasında bu ay "Vefatının 6. yılında Dilaver Cebeci" konuşulacak.

İLESAM İstanbul Şubesi Denetim Kurulu Başkanı Recep Arslan'ın yöneteceği toplantıda, Sadettin Kaplan Dilaver Cebeci'nin şiir dünyasını; İbrahim Metin nesir yazılarını; Cafer Vayni de sosyolog Dilaver Cebeci'yi anlatacak. Oğlu Çağrı Cebeci de kendi gözüyle babasını anlatacak.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı sosyolog Cafer Vayni, Dilaver Cebeci'nin, milli birlik ve beraberliğimizi vurgulayan İstiklal Marşı ve Bayrak şiirinden sonra en fazla bilinen ve söylenen 'Türkiyem' şarkısının şairi, yazar ve din adamı olduğunu söyledi. Vayni, sağlığında İLESAM üyesi olan Cebeci'nin gasp edilen telif hakkını yargı yoluyla alarak varislerine mutlaka vereceklerini söyledi.

"Vefatının 6. yılında Dilaver Cebeci" başlıklı 50. Çınaraltı Sohbeti'nin 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Gülhane Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title