Haberler

Türkiye'den ayrılan İsrail Büyükelçisi kimdir? İsrail'in Türkiye Büyükelçisi ve diplomatları neden Türkiye'yi terk ediyor?

Güncelleme:

"İsrail'in Türkiye Büyükelçisi ve diplomatları neden Türkiye'yi terk ediyor?" Araştırılıyor. İsrail'in Ankara'daki büyükelçisi Irıt Lillian diğer İsrailli diplomatlar ile birlikte Türkiye'den ayrıldı. Peki, Türkiye'den ayrılan İsrail Büyükelçisi kimdir? İşte detaylar…

İsrail'in Hamas ile girdiği çatışmalar 14. günü geride bırakırken bugün şok bir gelişme yaşandı ve İsrail, Türkiye'de görev yapan diplomatlarını geri çekti. Şimdi ise Türkiye'den ayrılan İsrail Büyükelçisi kimdir? İsrail'in Türkiye Büyükelçisi ve diplomatları neden Türkiye'yi terk ediyor? Sorularına yanıt aranıyor. Detaylar haberimizdedir…

TÜRKİYE'DEN AYRILAN İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ KİMDİR?

İsrail'in Türkiye'deki diplomatlarını geri çekmesi üzerine İsrail'in Türkiye büyükelçisi Irit Lillian araştırılıyor. 1962 yılında Rehovot'da doğan Irit Lillian, Tel Aviv Üniversitesi'nde Arkeoloji, Antik Mısır alanlarında ve Kudüs İbrani Üniversitesi'nde Doğu ve Batı Çalışmaları alanında eğitimini tamamladıktan sonra, 1986 yılında İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı.

Singapur'da Misyon Şefi Yardımcılığı, Paris'te Kültür Ataşeliği görevlerinin ardından, yaklaşık 10 yıl boyunca İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Güney Avrupa Bölümü Direktörlüğü görevini yürüttü.

2015-2019 yıllarında İsrail'in Bulgaristan Büyükelçisi olarak ve 26 Ocak 2021 tarihinden itibaren, iki yıl boyunca İsrail Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti Maslahatgüzarı olarak görev yapan Irit Lillian, 27 Aralık 2022 tarihinden itibaren İsrail Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisidir.?

Evli ve iki çocuk annesidir.

Türkiye'den ayrılan İsrail Büyükelçisi kimdir? İsrail'in Türkiye Büyükelçisi ve diplomatları neden Türkiye'yi terk ediyor?

İSRAİL'İN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ VE DİPLOMATLARI NEDEN TÜRKİYE'Yİ TERK EDİYOR?

İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi, Türkiye'deki İsrailli vatandaşlarına, potansiyel bir misilleme tehlikesi nedeniyle ülkeyi hemen terk etmeleri çağrısında bulunmuştu. Açıklamada, "Yurt dışındaki İsraillilere yönelik terör tehditlerinin giderek kötüleşmesi" göz önüne alındığında, "Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının en yüksek seviye olan 4'e yükseltildiği" bildirildi. Açıklamada ayrıca, "Türkiye'de kalan tüm İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmesi gerekiyor" ifadeleri yer aldı.

Times of İsrael'de yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı: "İsrail misilleme saldırıları korkusuyla vatandaşlarına Türkiye'yi derhal terk etmelerini söyledi. Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrailli yolcuların devam eden İsrail-Gazze savaşına kızanların hedefi olacağı endişesiyle Türkiye ve Fas'a seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

MGK, Türkiye'ye yönelik alarm seviyesini 4'e yükselttiğini ve ülkedeki tüm İsraillilere mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Fas için tehdit seviyesi 2'ye yükseltildi ve İsrailli turistlere daha dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu. Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrailli yolcuların devam eden İsrail-Gazze savaşına kızanların hedefi olacağı endişesiyle Türkiye ve Fas'a seyahat edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

MGK, Türkiye'ye yönelik alarm seviyesini 4'e yükselttiğini ve ülkede bulunan tüm İsraillilere mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Fas için tehdit seviyesi 2'ye yükseltildi ve İsrailli turistlere daha dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu."

Türkiye'den ayrılan İsrail Büyükelçisi kimdir? İsrail'in Türkiye Büyükelçisi ve diplomatları neden Türkiye'yi terk ediyor?

İSRAİL, TÜRKİYE'DEN BÜYÜKELÇİ VE DİPLOMATLARINI ÇEKİYOR

İsrail, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını "Yüksek tehdit seviyesi" olan dördüncü seviyeye çıkartırken, yeni gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye ve bölge ülkelerden çekme kararı aldı. Diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle değil, güvenlik endişeleri nedeniyle ülkeyi terk edecekleri belirtildi.

PROTESTOCULAR İSRAİL KONSOLOSLUĞU'NA HAVAİ FİŞEK ATMIŞTI

Katliama Türkiye'nin 81 ilinden tepki yağıyor. Protestolar Türkiye genelinde devam ederken, öncekigün kalabalık bir grup İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelmişti. Savaş karşıtı sloganlar atan grup konsolosluk binasına havai fişek atmıştı. O anlar kameraya yansımıştı.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Türkiye Ankara İsrail Gündem Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title