Haberler

Bereket Duası okunuşu ve yazılışı nedir? İş yeri bereket duası nedir? Karınca Duası Arapça'sı ve Türkçe anlamı, Karınca duası diye bir dua var mı?

Güncelleme:

Okunuşu, Arapça'sı ve Türkçe meali merak edilen dualardan birisi de Karınca duasıdır. Bir diğer adı Bereket duasıdır. Bolluk ve bereket isteyenlerin sıklıkla başvurduğu et etkili dualardan birisidir. Peki Karınca Bereket duasının Arapça okunuşu, yazılışı ve Türkçe anlamı nedir nereden dinlenir detaylar haberimizde...

Allah (c.c.) 'a dua etmek çok makbuldür. Günlük hayatta en çok edilen dualardan birisi Bereket (Karınca) duasıdır. Bereket ve bolluk için vatandaşlar Karınca duasının yazılışını ve okunuşunu merak ediyorlar. Peki Karınca duası bir diğer adıyla Bereket duasının Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe meali nedir?

BEREKET DUASI, KARINCA DUASI NEDİR?

İnsanlar arasında Hz. Süleyman (a.s.) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğuna inanılan ve bu nedenle adına "karınca duası" denilen bir duadır. Bir diğer adı Bereket Duasıdır.

Karınca duasının güvenilir hadis kaynaklarında yer almadığı söylenilmektedir. Halk arasında çok yaygın olan bu duanın içerisinde esmai hüsnanın bir bölümü de yer almaktadır. Karınca duasının içerisinde dine aykırı bir söz bulunmamaktadır, haliyle bu duayı okumakta bir sakınca görülmemektedir. Duanın kazanç elde etmek amacıyla okunması ve kullanılması caiz değildir.

KARINCA DUASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Halk arasında çok yaygın olan Karınca Duası genellikle bolluk ve bereket için okunmaktadır. Diyanet'e göre içerisinde dinimize aykırı bir söz yer almadığı için dua niyetiyle yapılabilir. Bu duayı okumakta bir sakınca görülmemiştir. Duayı sıkça okuyanların ve bir kağıtta asanların evlerine, iş yerlerine sağladığı faydalar aşağıdaki gibi sıralanmıştır;

- Dua içerisinde esmai hüsna yani Allah (c.c.) isimleri olduğu için her okuduğunuzda bu ismi şerifleri de zikretmiş olursunuz. Haliyle hem zikir de yapmış olursunuz. Bolca sevap kazanırsınız.

- Dua her vakit edilebilir. Fakat özellikle makbul günleri ve zamanları vardır. Bu günlerden birisi de Cuma saatidir. Karınca duasının Cuma saati ve Cuma gecesi okunması tavsiye edilmiştir.

- Karınca duası sıklıkla okunursa bol bereket ve rızık sağlar. Karınca duasını evinize asarsanız bolluk, helal besinler; ,iş yerine asarsanız da bol kazançlar ve bereketli müşteriler kazanırsınız.

- Karınca (Bereket) duası bol rızkın yanı sıra belayı da defeder.

- Sürekli dua edildiği takdirde maneviyatta yükselme olur. İman kuvvetlenir.

KARINCA DUASI DİYE BİR DUA VAR MIDIR? (DİYANET FETVASI)

Halk arasında Hz. Süleyman (a.s.) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğuna inanılan ve bu sebeple "karınca duası" denilen dua, güvenilir hadis kaynaklarında yer almamaktadır. Halk arasında yaygın olan bu duanın içeriği, esmâ-i hüsna'nın bir bölümü, Allah Teala'ya yönelik bazı hitaplar ve bereket talebinden ibarettir. İçeriğinde dine aykırı bir yön bulunmayan söz konusu duayı okumakta sakınca olmamakla birlikte bu duanın Hz. Peygamberden (s.a.s.) rivayet edilen bir hadis olarak anlaşılması ve kazanç temin etmek maksadı ile okunması veya kullanılması dinen caiz değildir.

KARINCA VE BEREKET DUASI AYNI ANLAMA MI GELİYOR?

Karınca ve Bereket duası ikisi de aynı manalara gelmektedir. Genellikle Karınca duası olarak bilinir. Ama bazı yerlerde Bereket duası olarak da geçer. Fakat başlıkları değişse de duanın içeriği aynıdır. Yani haliyle karınca duası eşittir bereket duası diyebiliriz.

KARINCA (BEREKET) DUASI ARAPÇA YAZILIŞI

Karınca (Bereket) Duası okunuşu ve yazılışı nedir? Karınca Duası Arapça'sı ve Türkçe anlamı, Karınca duası diye bir dua var mı?Karınca duası

KARINCA (BEREKET) DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

"Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr."

Not = Doğru tecvid ve talim için duayı Arapça halinden okumanızı tavsiye ederiz. Eğer Arapça bilmiyorsanız bilen bir kişiden dinleyebilir ve ardından sizde tekrar edebilirsiniz. Veya Youtube gibi platformlar üzerinden Karınca bereket duasını sesli dinleyebilirsiniz.

KARINCA (BEREKET) DUASI TÜRKÇE ANLAMI (MEALİ)

"Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve YakubunRabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren Rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegâne Malik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah'ın Elçisidir. Ey Rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşınsahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ilerızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehfin isimleri)."

İŞ YERİ BEREKET DUASI

İş yeri için en önemli şeylerin başında, hak göz etmek gelir. Allah'ın emirlerine uyarak yapılan ticaret ve Peygamber'in sadaka olarak belirttiği güler yüz bereketin artmasını sağlar. Bunlar dışında ayrıca bereket dualarını da okumanız bereketi artırır.

  • "Allahu ekberu kebira velhamdüllillahi kesira ve sübhanallahi bükraten ve esila. Ya rezzakü rizkan kesira"

Her gün yapabileceğiniz dualardan biri yukarıdaki gibidir. Bu duayı her gün, niyetinizi ederek arka arkaya 3 kere okuyabilirsiniz.

  • "Allahümme'kfini bi-helalike an haramike veğnini bi fadlike ammen sivake."

Duanın anlamı, Rabbimizden helal kazanç elde etme isteğine değinir. Allah'ın bizlere yeteceğine ve kimseye muhtaç olmamamıza gerek olmadığını da duamızla belli ederiz.

  • "Bismillahirrahmanirrahim. Allahümme Rabbi Cebraile ve İsrafile ve Mikaile ve Azraile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube vet Tevrate vez Zebure vel İncile vel Furkanel Azim. Velahavle ve la kuvvete illa billahil azim. La ilahe illa hüvel melikül haggul Mübin. Ya Allah ya hayyu ya gayyum Muhammedin Resullullah sadikul va'dül emin. İnnallahe hüverrezzakul zül kuvvetil metin. Ya Allah, Yarabbi, Ya hayyu Ya gayyum Ya Zel Celali vel ikram. Esselüke Allahümme Bismikel azimel azam en terzugni rızgen helalen tayyiben bi rahmetike ya Erhamerrahimin."

Bu dua, sabah namazından sonra 7 kere arka arkaya okunur. Böylece kazanç bollaşır ve bereketli olur. Helal ve hayırlı bir kazanç elde etmek için bu duayı edebilirsiniz.

Ayrıca, bir şeye yazarak iş yerinize asabilirsiniz.

  • "La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh. Lehü'l mülkü ve Lehü'l hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve Hayyun la yemutü biyedihi'l hayr ve hüve ala küllişey'in kadir."

Akşam namazından sonra bu duayı 11 kere okursanız bol ve hayırlı kazanç elde edersiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

COVIRAN Bereket Yemliha Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500

Yorumlar (5)

mikail:

allah razı olsun iş yerimde ediyorum sürekli

1
0
yanıtYanıtla
KÜRŞAT:

Bereket duası çok yararlı ve anlamlı teşekkürler.

0
0
yanıtYanıtla
ABDUSSAMET:

Karınca duasını buradan indirdim. Birazdan yazıcıdan çıkartıp evime asacağım teşekkürler.

0
0
yanıtYanıtla
ÖZGE:

ALLAH RAZI OLSUN TEŞEKKÜRLER. . .

0
0
yanıtYanıtla
kemal:

teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title