Haberler

Savcılık F-16 Pilotuna Dayak Olayında Tutuklama İstedi Mahkeme Reddetti

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, F-16 pilotu Karakuş'un dövülmesi olayıyla ilgili Kuveytli diplomatın şoförünün tutuklanmasını istedi, fakat mahkeme isteği reddetti.

Ankara'da geçen hafta darp edilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün damadı NATO'da görevli F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Yarbay Hakan Karakuş'un, suç duyurusunun ardından Kuveytli diplomatın özel şoförü olan Salahaddin A.'nın adli kontrol talebiyle serbest bırakılmasına itiraz geldi. Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kuveytli diplomatın şoförünün tutuklanmasını talep etti. Salahaddin A. da avukatı Ali Yıldız kanalıyla adli kontrol kararına itiraz etti.

"DİPLOMAT GİDERSE YATIRIM DA GİDER"

Kuveytli Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh'in F-16 pilotu Karakuş'u, dövdüğü iddia edilen diplomatına, "Diplomat giderse yatırım da gider" diyerek sahip çıkmasının ardından soruşturmada bugün bir gelişme daha yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, diplomatın şoförünün adli kontrolle salıverilmesine ilişkin Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına bugün itiraz etti ve tutuklanmasını istedi.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

İtirazları karara bağlayan Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Salahaddin A.'nın adli kontrol kararının kaldırılmasını reddetti. Mahkeme, savcının istediği Salahaddin A.'nın tutuklama talebini de reddetti ve tutuksuz yargılamanın devam etmesine karar verdi.

ŞOFÖR NASIL İFADE VERDİ?

Kuveytli diplomatın özel şoförü olan Salahaddin A. mevcutlu olarak geçen hafta Cuma günü adliyeye sevk edilmişti. "Kasten neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama" suçundan tutuklanmasını istenen Salahaddin A., Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda, "Ben kesinlikle darp etmedim. Vurmadım. O bana vurdu. Ayrıca dişimi de kırdı" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme, şoförün tutuklama talebini "her cuma günü karakola gidip imza atmak" şeklinde adli kontrol şartıyla reddetmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Oya Armutçu Hürriyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (84)

BAVURDULU:

ASKERIMIZE CUVAL GECIRENLERIDE GÜLE GÜLE UGURLAMISLARDI! HERKEZ BILIYORKI TÜRKIYENIN EKONOMISI ARAPLARDAN GELEN SICAK PARA ILE DÖNÜYOR. HÜKÜMET BIR MEHMETCIK ICIN ARAPLARA KAFA TUTAMAZ. KALDIKI KENDI SINIRLARI ICERISINDE OTORITESINI YITIRMIS BIR ÜLKE BÖYLE BIR OLAYA SESINI BILE CIKARAMAZ.

48
3
yanıtYanıtla
şamaroğlanı olduk:

parasıyla değilmi döverimde severimde diyor

31
5
yanıtYanıtla
HARPUTLU:

bu ülkenin vatandaşı olmaktan utanıyorum . . .

31
5
yanıtYanıtla
cemal:

aynı olay kuveytte olsaydı pilotumuzu idam etmeye kalkarlardı

34
0
yanıtYanıtla
gozlemci:

asker takatlanmaya alistirildi cok buyutulecek bir olay degil keske olmasaydi ama sonucta hava harp okulu mezunu birini zengin bir ulkenin soforu dovmus cani sagolsun de unut neleri unutmadi bu millet saygilarimla

31
2
yanıtYanıtla
zeki:

yatırımınız batsın . . . onur şeref kalmadı ya. . şöförü bile tutuklayamıyorsak.

32
0
yanıtYanıtla
erganili:

TÜRKİYEDE ADELET YOK ARAP UŞAKLARI GELİP ASKERİMİZİ DÖVSÜN VE MAHKEME TUTUKLAMASIN YUH MAHKEMEYE. . . . . .

29
1
yanıtYanıtla
mehmet:

ben sokak ortasında bir binbaşıyı dövsem zindanlarda çürürüm. ne aşağılık durumlara geldik. elin arabı dayak atıyor sonrada tehdit ediyo yatırım yapmayız haaa

28
0
yanıtYanıtla
OHH ne güzel:

Yemişim Yatırımınızı

27
1
yanıtYanıtla
lutfiktomarlı:

kuvetten balya balya para geliyor hükümetimize bu pilotun ne önemi var. artık ruhumuzu bile satar hale geldik all sana yeni türkiye

24
0
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title