Haberler

Pfizer aşı testlerine katılan gönüllüler yan etkilerini anlattı: Ağır bir halsizlik vardı

Güncelleme:

Pfizer tarafından geliştirilen ve Kovid-19'u yüzde 90 oranında azaltan koronavirüs aşısının testlerine katılan gönüllüler, aşılamadan sonra yaşadıkları rahatsızlıkları anlattı. Gönüllüler aşıdan sonra ağır bir halsizlik yaşadıklarını belirtti.

Pfizer ve Alman BionTech SE firması tarafından geliştirilen üçüncü aşının 6 ülkede gerçekleştirilen testlere 43 binden fazla kişi katıldı.

Mirror gazetesinin haberine göre, bazı gönüllüler baş ağrısı, ateş ve vücut kırgınlığını şikayet etti. Diğer gönüllüler de aşıdan sonra durumlarını 'ağır mahmurluk' ile karşılaştırarak yan etkilerin özellikle ikinci iğneden sonra güçlendiğine dikkat çekti. Gönüllülerden biri, Pfizer aşısından sonraki durumu, grip aşısından sonraki yan etkilere benzetti.

GÖNÜLLÜLER HANGİ AŞININ YAPILDIĞINI BİLMİYOR

Araştırmaya katılanlar iki gruba ayrılırken bir kısmına gerçek aşı yapılmış diğerlerine ise plasebo yani boş aşı yapılmıştı, ama gönüllüler hangi aşının yapıldığını bilmiyordu.

AŞININ BAŞARI ORANI YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE

Daha önce Pfizer ve BioNTech, geliştirdikleri Kovid-19 aşısının üçüncü araştırma aşamasının başarılı olduğunu ve yüzde 90'ın üzerinde etkinliğe erişildiğini duyurmuştu.

AŞININ İKİ DOZU 318 LİRA OLACAK

Koronavirüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucusu olduğu BioNTech ve ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer'in, gelen olumlu verilerinin ardından bu ay içinde ABD'ye koronavirüs aşısı için onay başvurusunu sunacakları belirtildi. Pfizer, ABD hükümeti ile Temmuz ayında 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İki doz halinde uygulanan bu aşının ABD'deki fiyatlandırılmasında doz başına 159 TL, iki dozunun ise 318 TL olacağı bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Pfizer Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

dedektiv:

bu asiyi olanlar acaba emeklilik yasini görebilecek mi, ben ömür boyu bu gözlerini para hirsi büründügü yaratiklarin cikardigi asiyi kullanmam. ALLAH bizlere bir bagisiklik sistemi vermis bunu korursaniz bitkiler konusunda arastirma yaparsaniz saat gibi calisir. 200 sene önce ilac mi asi mi vardi, bir düsünün.

22
22
yanıtYanıtla
Serdar:

Sen cahil kalmis zavalli insan

yanıt7
yanıt3
researcher:

aşı hakkındaki görüşlerinize katılmakla birlikte bundan 50 yıl önce insan ömrü ortalama olarak 50, orta çağda ise 30 du. Sağlık sektöründeki gelişmelerin insan ömrüne etkisini de yok sayamayız.

yanıt6
yanıt2
AYSUN:

200 Sene önce ile günümüzü bir tutan cahil arkadaş. Umarım bu hastalığa yakalanmazsın ve umarım bir gün o kullanmadığın beynin çalışmaya karar verir.

yanıt11
yanıt3
AZICIK MANTIKLI OL:

200 sene önce insan ömrü kaç yıldı haberiniz var mı. Bugün 20 sene daha fazla yaşıyoruz modern tıp sayesinde. İspanyol gribi bugün ölen sayılarının 20 katından fazla insan öldürmüş. Buradan yola çıkarak gelişmelerin ne kadar etkili olduğunu anlayabilirsiniz.

yanıt5
yanıt6
KARA BELA:

1927de antibiyotik keşfedilene kadar, enfeksiyona bağlı ölümler yüzünden insan ömrü ortalaması 40lı yaşlardı. Senin o kusursuz bağışıklık sistemin antibiyotik olmadan herhangi bir enfeksiyonla nasıl baş edebilirdi acaba. Allah bizlere kullanalım diye akıl vermiş.

yanıt11
yanıt2
KARA BELA''YA CEVAP:

İşine bak dostum. Bırak bu rakamsal uydurmasyonları. Şimdi neden antibiyotik kullanmayın, azaltın diye bas bas bağırıyorlar? Belli kısa bir tarihi ve belli bir bölgeyi baz alıp ömür şu kadardı, şu hastalıklar vardı diye genelleme yapıyorlar her zaman.

yanıt2
yanıt1
KARA BELA:

Arkadaşım bu cahil zihniyet zaten bizim gelişimimizi engelleyen, azcık araştırsan ne çok şey öğrenebilirsin halbuki. Sağlık sektörü ile hiç alakam yok ama antibiyotik doğru ve zamanında kullanılmadığı takdirde zararlıdır evet nedeni de vücudunun ona bağışıklık oluşturması ve olası bir enfeksiyonda işe yaramamasıdır. Ciddi yaralanmalarda, enfeksiyonlarda, ameliyat sonrasında kullanılması gerekir. Her başın ağrıdığında antibiyotik alırsan vücudun ona bağışıklık kazanır ve gerektiğinde işe yaramaz

yanıt1
yanıt0
dedektiv:

bütün dünyada sistem ayni, bizler koyunuz, politikacilar bizlerin cobani, ciftliklerin sahibide dünyanin iki zengin ailesi rotschild ve rockerfeller. herkesin cebindeki 100 liranin dolarin ve euronun yüzde kirki bu ailelerin, ister harca ister harcama 7 milyar carpi 312 lira asi ücretide cabasi ve kalacak emekli ayliklarida biz koyunlarin yolu acik olsun hahaha

5
1
yanıtYanıtla
REALİST:

aşı meraklıları önden buyursun

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title