Haberler

Bozova'da Halk Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor

Güncelleme:

Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube ekipleri, marketler, fırınlar ve diğer gıda işletmelerinde denetimlerini sürdürüyor. Ürünlerin kalitesi, hijyen kuralları ve fiyat etiketi gibi konular üzerinde duran ekipler, kurallara uymayan işletmelere işlem yapıyor.

Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube ekipleri, halk sağlığı için ilçe genelindeki market, bakkal, fırın, kasap ve okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Suphi Aksoy'un talimatıyla halk sağlığı için denetimlerini sıkı tutan ekipler özellikle halkın en yoğun şekilde hizmet aldığı marketler ve fırınlar üzerinde durarak, işyerlerindeki ürünleri ve depolarını kontrol edip kurallara uymayan işletmeler hakkında işlem yapıyor.

Bozova ilçe merkezinin yanı sıra, kırsal mahallelerde de denetimlerini sürdüren ekipler market, bakkal ve fırın gibi gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirerek, marketlerde ürünlerin son kullanma tarihi ve fiyat etiketi denetimini fırınlarda da ekmek gramajı ile üretim alanının hijyeni kontrolünü gerçekleştirmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Suphi Aksoy, yaptığı açıklamada vatandaşların güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi, kaliteli gıda tüketimi için zabıta ekiplerinin ilçe genelinde sahada olduğunu dile getirerek, "Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şubesi görevlilerince ortaklaşa yapılan denetimlerde halkımızın kaliteli, hijyen kurallarına uygun şekilde üretilen ve satılan ürünlere ulaşmasını sağlamak için sahada denetimler gerçekleştiriyorlar. Paketli gıda satışı yapan marketlerde ürünlerin son kullanma tarihi ve fırınlarda da gramaj ve temizlik konusunda dikkatli davranıyoruz, esnafımızın da hassasiyet göstermesini rica ediyoruz" diye konuştu.

Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin halkın kaliteli, hijyen kurallarına uygun şekilde daha sağlıklı ürünler tüketmesi için ilçe genelinde denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürecekleri belirtildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Zabıta Müdürlüğü Zabıta Bozova Belediye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title