Haberler

Putin: Ekonomik Sorunlara Dış Faktörler Neden Oldu

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesindeki ekonomik çalkantıyla ilgili "Ekonomik sorunlara dış faktörler neden oldu. Merkez bankası gerekli müdahaleyi yapıyor" dedi.

Yıllık basın toplantısında ükesindeki ekonomik çalkantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Ekonomik sorunlara dış faktörler neden oldu. Merkez bankası gerekli müdahaleyi yapıyor" dedi.

"BU KRİZ 2 YIL DAHA DEVAM EDECEK"

Rusya'da krizin hep devam edeceğini kimsenin söyleyemeyeceğini vurgulayan Rus lider, "Her şeyi hesaplamak mümkün değil. Bir anda düzelmeye de başlayabilir. merkez bankası ve hükümet doğru adımlar atıyor. Fakat bazı konularda daha hızlı hareket edilebilir. Bu durumdan tamamen olumlu çıkacağız. İki yıl bu kriz devam edecek, ancak dünya ekonomisi büyüyor. Büyümekten başka şansımız yok." dedi.

"SORUN DIŞ ETKİLERDEN KAYNAKLANDI"

Rusya'nın 419 milyar dolar rezervi olduğunu, bunları kullanarak sosyal sorumluluklarını yerine getireceğini belirten Putin, "Merkez Bankası bu rezervleri boşuna tutmuyor" değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna krizi, dış yaptırımlar, petrol fiyatlarının gerilemesi nedeni ile mali piyasalarda yaşanan sorunları değerlendiren Putin, gelişmelerin büyük çoğunluğunun dış etkilerden kaynaklandığını ifade etti.

"TÜRKİYE'Yİ REDDEDEMEZDİK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türk ekonomnisi hakkında ise "Türk ekonomisi büyüyor. Enerji ihtiyacı buna bağlı olarak artıyor. Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" diye konuştu.


Rus Lider toplantı boyunca gazeteciler karşısındaki rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

"KUSURSUZ BİR FIRTINANIN İÇİNDEYİZ"

Öte yandan bugün Rus Vedomoski gazetesine konuşan Rusya Ekonomi Bakanı Alexei Ulyukayev, "Kendimizi kusursuz bir fırtınanın içinde bulduk. Rusya bir ekonomik krizden geçiyor" diye konuştu. Rus yetkililer ekonomik krizin etkilerinin 2017 yılına kadar süreceğini ifade ediyor.

RUSYA HALKI PUTIN'E GÜVENİYOR

Rusya'da yapılan son anketlerde Ruble'deki büyük düşüşe rağmen Rusya halkının yüzde 80'inin halen Devlet Başkanı Vladimir Putin'i desteklediği açıklandı.

ÇÖZÜM, PUTIN'DEN GEÇİYOR

22 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında Associated Press tarafından gerçekleştirilen ankette, halkın yüzde 80'inin Putin'in arkasında olduğu açıklandı. Ruble'nin değer kaybına ve ülkedeki ekonomik krize rağmen Rus halkının, sorunun çözümünün devlet başkanları Putin'den geçtiğine inandığı ifade edildi.

Batı'da Putin'in iktidardaki günlerinin sayılı olduğu görüşü hakimken, ankette ise Putin'in içerideki desteğinin son seçimde aldığı yüzde 50'lik oy oranından bile daha fazla olduğu dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Vladimir Putin Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (54)

KGB:

PARALELİN İŞİDİR. .

32
9
yanıtYanıtla
/TABLE:

OSMANLICA BİLSEYDİNİZ BÖYLE OLMAZDI PUTİNİM

26
9
yanıtYanıtla
.:

Geçmişi olmayanın geleceği hiç olmaz. . . Biz 90 yıllık bir millet değiliz. Hıyar kardeşim. . Sen 100 yıl önceki eserleri okuyamıyorsun. . . Başka hangi milllet var dünyada bizim gibi ???

yanıt0
yanıt7
1453 KAKADULARI1:

RUSYANIN EKONOMİK SIKINTIYA GİRMESİNİN TEK NEDENİ FETHULLAH GÜLENDİR, HEP PARALEL YAPININ OYUNLARI BUNLAR KARDEŞLERİM. . . !

29
6
yanıtYanıtla
REALİST:

RUSYANIN İŞİ BİTTİ ARKADAŞLAR. AMERİKANIN DÜNYANIN EN BÜYÜK PETROL REZERVLERİNE SAHİP OLDUĞUNU ÇOK AZ İNSAN BİLİR. AKILLI BİR ŞEKİLDE KENDİ REZERVLERİNE DOKUNMAYARAK HEP DIŞARDAN İTHAL ETTİ. AMA BUGÜN RUSYAYI DEVİRMEK İÇİN YENİDEN ÜRETİME GEÇTİ. PETROL FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK TAKİ RUSYA SOVYETLER GİBİ ÇÖKENEDEK.

10
15
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Ekonomimiz sağlam diyoruz ama Amerika da rusya da en ufak bir olay olsa TÜRKİYE ekonomisi sallanıyor 1 haftada doların 1. 70 den 2. 40 çıktığını unutmamak lazım kobilere rekabet edin dünya ile diyorsunuz ama dolar böyle dengesiz olduğu müddetçe ayakta durmak bile zor

18
5
yanıtYanıtla
123:

doların kurunu ıyı takip et 2. 25 den 2. 40 çıktı

yanıt1
yanıt0
Türkiyem:

Dolar bir hafta evvel 2. 27 diydi dünyadan haberin yok

yanıt2
yanıt0
.:

vatandaş isimli arkadaşım ne kadar cahilsin. . . işin en kötü tarafıda senin yorumunu 18 kişi beğenmiş :)))

yanıt0
yanıt0
mhp:

arkandayız rusya ve iran gerisi yalan

10
10
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title