Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Gümüşhane'de

Bakan Elvan: "Milli iradeden umudunu kesenler, artık sandıkta hiçbir umudu olmayanlar, birtakım yasal olmayan gayri ahlaki, gayri hukuki yol ve yöntemlerle sayın başbakanımızı, AK Parti'yi ve hükümetimizi yıpratmaya çalışıyorlar"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Milli iradeden umudunu kesenler, artık sandıkta hiçbir umudu olmayanlar, birtakım yasal olmayan gayri ahlaki, gayri hukuki yol ve yöntemlerle sayın başbakanımızı, AK Parti'yi ve hükümetimizi yıpratmaya çalışıyorlar" dedi.

Bakan Elvan, Erzincan'dan karayoluyla geldiği Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, en önemli alanlarının ulaştırma sektörü olduğunu belirterek, "Doğu ve batı arasındaki ulaşım altyapısını geliştirirken, kuzeyden güneye doğru inen hatları da geliştiriyor ve geliştirmeye devam ediyoruz. Burada en önemli olan Karadeniz'i, Erzincan'a ve oradan da Akdeniz'e kadar indiren güzergahtır. Peyder pey Türkiye'nin her yerini bölünmüş yol haline getireceğiz" diye konuştu.

Kuzeyden, Gümüşhane ve Kelkit üzerinden Erzincan'a inen demiryolu projesinin altyapısını hazırladıklarını anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Uygulama projesine yönelik de çalışmalarımız devam ediyor. Biz Türkiye'mizi, Edirne'den Kars'a kadar, Trabzon'dan, Rize'den, Ordu'dan, Gaziantep, Adana, Hatay, Akdeniz Bölgesi'ne kadar, kuzeyden güneye, batıdan doğuya, hangi istikamette bakarsanız bakın yüksek hızlı tren hatlarıyla döşeyeceğiz, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Yüksek hızlı tren hattımızı Konya ile Ankara arasında, Ankara ile Eskişehir arasında başlattık, İstanbul'a olan bağlantımızı sağlayacağız. Şu anda ayrıca 160 kilometre hız yapabilecek hızlı yüksek tren çalışmalarımız da devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında hem karayolu, demiryolu, havayolunda hem de denizcilik sektöründe yoğun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Bakan Elvan, tüm bunların gerçekleşmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Bizim ülkemizin huzura ihtiyacı var. Kavgaya ihtiyacımız yok. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 2002'den 2014'e kadar başbakanımız herkesi kucakladı. Nereden gelirse gelsin, ne yaparsa yapsın, kucakladı ama milli iradeden umudunu kesenler, artık sandıkta hiçbir umudu olmayanlar, birtakım yasal olmayan gayri ahlaki, gayri hukuki yol ve yöntemlerle sayın başbakanımızı, AK Parti'yi ve hükümetimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Sizlerin desteği olduğu müddetçe AK Parti bayrağını yere düşürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Biz, geçen yıl Türkiye için çok büyük projeler açıklamaya başladık"

"Biz geçmiş dönemlerdeki o hortumları kestik, yolsuzlukları kestik, biz bu yatırımları öyle gerçekleştirdik" diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Geçmiş yılları hatırlayın; Türkiye'de ne yatırım yapılıyordu? O dönemlerde hükümetler devlet memurunun maaşını zor ödüyordu. Kamu iktisadi kuruluşları devlet memurlarının maaşlarını ödeyemiyor, bankalardan kredi alıyorlardı. Aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyor, bakanlar kavga ediyordu. Hastalar ilaç bulamıyordu. Ne günlerden ne günlere geldik. Hastaları rehin alıyorlardı. O günleri unutmamamız lazım. Biz, geçen yıl Türkiye için çok büyük projeler açıklamaya başladık. Dünyada ses getiren projeler. Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, İstanbul'u İzmir'e bağlayan otoyol projesi, Marmaray projesi, Marmara'nın altından geçecek Avrasya Tüneli. Bunlar devasa büyük projeler. İstanbul-İzmir otoyolunun parası 50 ülkenin bütçesinden daha yüksek. 20 milyar liranın üzerinde bir bedeli var. 150 milyon hava yolcusu için kamulaştırmanın dışında devletin kasasından bir lira para çıkarmayacağız. 22 yıl o ihaleyi alan firmalar devletin kasasına 46 milyar dolar para koyacaklar."

Tüm bunların istikrarla gerçekleştiğini kaydeden Elvan, "Biz ilk iktidara geldiğimizde bakanımız Amerika Birleşik Devletleri'ne 1 milyar dolar almak için gitti. Muhtaçtık o zaman. Bugün biz yılda 2,5 milyar dolar Somali'deki, Filistin'deki ve Arakan'daki kardeşlerimize yardım yapıyoruz. 30 Mart'ta başbakanımıza ve hükümetimize milletimiz desteğini verecektir. 30 Mart'a kadar her birimiz ev ev dolaşacağız. Hangi görüşten olursa olsun, hangi partiden olursa olsun Türkiye'ye yapılanları anlatacağız" dedi.

Bakan Elvan'ın ziyaretine, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ile Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Muammer Duran, AK Parti Belediye Başkan adayı Ünal Yılmaz ve partililer katıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Politika

Gümüşhane Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title