Haberler

400 fezleke Başsavcılıkta, aralarında Kılıçdaroğlu da var! Delil bulunursa hakkında dava açılacak

Güncelleme:

Seçimlerin ardından yasama dokunulmazlığı bulunmayan isimlere ait 400 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bunların arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait fezleke de bulunurken inceleme sürecinde şahısların ifadelerine başvurulacak. Başsavcılık, yeterli delil elde edilmesi halinde eski milletvekilleri hakkında dava açacak.

Milletvekili seçiminin ardından dokunulmazlıktan yoksun kalan 27. dönem milletvekillerine ait fezlekeler, TBMM Başkanlığınca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırılması için Cumhurbaşkanlığına iade edildi. Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu 400 isme ait fezleke incelenecek. Yasama dokunulmazlığı olmayan eski milletvekillerinin ifadesine başvurulması beklenirken, delil bulunursa şahıslar hakkında dava açılacak.

600 FEZLEKE DAHA GELECEK

Çoğu eski HDP milletvekillerine ait fezlekeler, Cumhurbaşkanlığındaki işlemin ardından Adalet Bakanlığına, buradan da soruşturmaların tamamlanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna gönderildi. Halen Adalet Bakanlığında bulunan yaklaşık 600 fezlekenin de önümüzdeki günlerde başsavcılığa gönderilmesi bekleniyor.

CUMHURİYET BAŞSAVCIVEKİLLERİ YÜRÜTECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşan 400 fezleke, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosundaki tasnifin ardından ilgili soruşturma bürolarına gönderildi. Arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu eski milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin soruşturmalar, Cumhuriyet başsavcıvekillerince yürütülecek.

İFADELERİNE BAŞVURULACAK

Fezlekeler, "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "kamu görevlisine hakaret" ve "iftira"nın da aralarında bulunduğu farklı suçları kapsıyor. Dosyaların gönderildiği bürolardan sorumlu başsavcıvekilleri, soruşturma kapsamında, yasama dokunulmazlığı olmayan eski milletvekillerinin ifadesine başvuracak.

DELİL BULUNURSA DAVA AÇILACAK

Başsavcılık, yeterli delil elde edilmesi halinde eski milletvekilleri hakkında dava açacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, daha önce de milletvekili seçilemeyenlere ait fezleke aşamasına gelmeyen 350 suç dosyasını işleme koymuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Başsavcılığı Kemal Kılıçdaroğlu İnceleme Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Dengiz Elm:

Akp,mhp tayfası için de geçerli mi bu yasa?

11
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

adaletli tarafsız yüce Türk yargısı her zaman olduğu gibi en mükemmel kararı kimseden emir talimat almadan vereceğinden hiç kimsenin hiç kuşkusu olmasın

1
5
yanıtYanıtla
Levent:

Dayı sen hangi ülkede yaşadığını zannediyorsun :)

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title