Haberler

"Seçimler ertelenmeli" çağrısı gündem yaratmıştı! Tepkilere yanıt veren Arınç, geri adım atmadı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin ertelenmesi yönünde çağrı yapan Bülent Arınç, muhalefetin tepkisiyle karşılaşmıştı. Tepkilere yanıt veren Arınç, "Seçim zamanında yapılabiliyorsa başımın üstüne yeri var, ama bu bölgelerde hangi seçmenden oy isteyeceksiniz? Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allah'tan korkun. Milletin canı yanmışken, 'İki ay sonra haydi seçime' nasıl diyebileceğiz?" dedi.

Eski TBMM Başkanı, AK Parti kurucularından Bülent Arınç Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin ertelenmesi yönünde bir çağrı yapmıştı.

Arınç, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir. Anayasanın 78. maddesini ileri sürerek seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yeterli olacaktır: Evet, bu hüküm var ama anayasalar kutsal metinler değillerdir, hukuki metinlerdir. Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir." ifadelerini kullanmıştı.

MUHALEFET KARŞI ÇIKMIŞTI

Bu sözlerin ardından CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi kanadından tepki gelmiş ve yetkililer seçimlerin zamanında yapılması taraftarı olduklarını belirtmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Canlarımızı enkazdan kurtarmanın derdindeyiz. Seçimle ilgili herhangi bir şey konuşmayı çok yanlış buluruz." demişti.

"AYET-İ KERİME Mİ VAR, ALLAH'TAN KORKUN"

Gelen tepkilerin ardından Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Arınç, "Eğer seçim zamanında yapılabiliyorsa başımın üstüne yeri var, ama bu şartlar altında, ölü sayısını telaffuz etmekten korkuyorum, şu kadar bina yıkılmış, hala enkazda kalan var, hangi seçmenden oy isteyeceksiniz, hangi seçmeni sandığa götüreceksiniz? Burası 85 milletvekili çıkarıyor. 85 milletvekilinin yerine kimi koyacaksınız? Rehabilitasyona ihtiyaç var. Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allah'tan korkun. Milletin canı yanmışken, 'İki ay sonra haydi seçime'nasıl diyebileceğiz? Keşke böyle bir ortam olsa. Ama yok." dedi.

"BÖYLE BİR ŞEYLE İLK DEFA KARŞILAŞIYORUM"

Arınç açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Diyorum ki 'Bu şartlarda 18 Haziran'da seçim olmayabilir.' Bunun için yol gösteriyorum. Diyorum ki genel başkanlar grup başkanlarıyla toplanır da aynı fikre varırsa 400'ün üzerinde oyla anayasa değişikliği geçebilir. Yok böyle bir uzlaşma olmazsa, ne yapılabilir derseniz, kaos ortaya çıkar. Ben 20 seçim geçirmiş insanım kardeşim. Böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum.

"BEN SİYASET DIŞINDA BİR İNSANIM"

Ben Tayyip beye gerektiğinde muhalefet etmiş bir insanım. Kesinlikle o böyle bir şey yapmaz, ben de böyle bir şey kabul etmem. Ben siyasetin dışında bir insanım. En çok bana yakışır bu iş. Şu anda tarafsız konumdayım. Muhalefet bunu dillendiremez, utanır. İktidar böyle bir şeyi söyleyemez, zafiyet kabul eder karşı taraf diye. Ben ikisinin dışında, birisi bunu konuşsun da şu işi kafalardan atalım diye… Ama hukuk içinde kaldım, anayasa içinde kaldım. Yok sivil teşebbüsüdür, filan."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kahramanmaraş Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Murat Vural:

ÖLÜMLÜ FANİ insanların yaptığı Anayasa kutsal metinler DEĞİLDİR . Böyle olağanüstü bir zamanda kimse seçimleri düşünemez savaş ortamı gibi bir durumda bu seçimler 1 yıl sonra 14 Mayıs 2024 tarihinde yapılabilir NOKTA

19
56
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

Ne diyorsun sen Murat? Acınacak haldesiniz üzerine bir de sıva yapıyorsun. Daha fazla güldürmeyin kendinizi! NOKTA

yanıt5
yanıt0
sade vatandaş:

bu sözler kanunlara nizamlara anayasaya hakka hukuka değil iktidarın verdiği güce güvenenlerin ellerindeki imkanı bırakmamak için söyleyebileceği sözler seçimler ancak herkesin mutabık kalabileceği bir ortamda iptal edilebilir şimdi böyle bir ortam görülmüyor

52
11
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Esasen seçim kanunlarıda geçtim şimdi zarurî hale geldi. Devleti ve milleti ayağa kaldırmak için iş bilir ve akıllı işler yapabilecek yeni bir yönetime ihtiyaç var. Millet nefes almak istiyor ve sen Bülent Arınç boşa konuşan bir zatsin. Sus istersen..

54
9
yanıtYanıtla
OZEL:

MERHABA AYETI KERIME OLSA KIM UYACAK ? YIYIN ICIN AMA ISRAF ETMEYIN AYETI VAR .. UYMAYANA NE MUEYYIDE VAR ?

36
2
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Anayasal koruma altında olan seçme ve seçilme hakkına karşı yapılan bu darbe çağrısını savcılar görmüyor mu? Sadece savaş durumunda ertelenebilir.

32
3
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

arınç gibileri artık pasif siyasetde yapmamalıdır.afetden dolayı yaşanılanlar insanlık adına bir hüzün.ama afetden öncede insanlar mutsuz ve umutsuzdu.seçimlerin ertelenmesiyle vicdanı ne kadar rahat edecek eski akp kurucusunun?herşeyin yolunda gidiyor sanıyor herhalde.

20
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title