Haberler

Putin: Biz de Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirmek istiyoruz

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunarak, çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini konuştuğunu söyledi. Putin, Ukrayna'nın düşmanı olmadığını ancak Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenlerin olduğunu belirtti. Ayrıca, sivil halka işlenen suçların yanıtsız bırakılmayacağını ve cezasız kalmayacağını vurguladı.

Rusya- Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz" ifadelerini kullanarak, "Dün Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler, şimdi çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini konuşuyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yılın ilk gününde Vişnyevski Askeri Hastanesi'ni ziyaret ederek, Ukrayna'daki savaşta görev alan askerler ve askeri hastane yetkilileri ile bir araya geldi. Putin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın düşmanları olmadığını ancak Batılı ülkelerin Ukrayna'yı kullandıklarını söyleyerek, "Ukrayna bizim düşmanımız değil. Ancak Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyen farklı insanlar (Ukrayna yönetimi) var. Ancak bize sempatiyle bakan ve manevi olarak yanımızda olan insanlar da var. Çatışma çıkarmak için uzun süre Kiev rejimini beslediler. Maalesef bunu başardılar ve Ukrayna'nın yardımıyla Rusya'ya karşı savaş görevini çözmeye çalışıyorlar" dedi.

"Biz de Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirmek istiyoruz"

Cephede Ukrayna'nın başarısız olduğunu ve Batılıların amacına ulaşamadığını vurgulayan Putin, "Daha dün Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler, şimdi çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini konuşuyor. Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz, hem de mümkün olan en kısa sürede. Ancak kendi şartlarımızla. Sonsuza dek savaşmak gibi bir arzumuz yok. Ancak pozisyonumuzdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"Sivil halka işlenen suç ve benzeri hiçbir terör eylemi yanıtsız bırakılmayacak"

Ukrayna tarafından Rusya'nın Belgorod kentine yapılan füze saldırısında 24 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin de yaralandığını hatırlatan Putin, Ukrayna'ya bu saldırının karşılığını vereceklerini belirterek, "Buradaki amaç bizi korkutmak ve ülkemizde bir tür belirsizlik oluşturmak. Biz de elbette bahsettiğim saldırılarımızı artıracağız. Belgorod'da sivil halka işlenen suç ve benzeri hiçbir terör eylemi yanıtsız bırakılmayacak ve cezasız kalmayacak. Başta askeri tesisler olmak üzere yüksek hassasiyetli silahlar ile (Ukrayna) askerlerinin ve paralı askerlerin merkezlerini vuruyoruz. Belgorod'daki terör saldırısının ertesi günü bu tür saldırıların gerçekleştirildiğini fark etmiş olmalısınız. Bugün de yapılıyor ve yarın da yapacağız" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Vladimir Putin Ukrayna Rusya Savaş ve Çatışma Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title