Haberler

Kılıçdaroğlu'na açıkça soruldu: 31 Mart'tan sonra olağanüstü kurultayı toplayacak mısınız?

Güncelleme:

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'taki yerel seçimden sonra olağanüstü kurultay toplama girişiminin olup olmadığıyla ilgili soruya yanıt vererek böyle bir durumun olmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca partisinin aday belirleme sürecini de eleştirerek "Daha sağlıklı yapılmalıydı" dedi. Hatay'da yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş'ı savunan Kılıçdaroğlu, Savaş'ın süreçte yıpratıldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası partide olağanüstü kurultay toplama girişiminde bulunup bulunmayacağıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili "Yok hayır öyle bir şey yok. CHP'nin başarılı olması için tabii bizim de arzumuz, herkesin ortak arzusu. Başarılı olması için herkes elinden geleni yapıyor." dedi.

"YEREL SEÇİMLERDE SORUN ÇIKARSA TARTIŞILIR"

Kılıçdaroğlu, TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Size partiden davetler var. Katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Evet çağrı var söyleniyor zaman zaman. İfade ediliyor ama ben bu çağrının bugün için çok doğru olduğunu sanmıyorum." diyerek 31 Mart sonrasını işaret etti.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında "Ama yerel seçimlerde bir sorun çıkarsa o zaman tabii doğal olarak oturup hep beraber masaya yatırıp, neden başarı sağlanamadı diye düşünür, tartışılır yani." ifadelerini kullandı.

"PARTİNİN ESKİ LİDERLERİ GÖRÜŞ BEYAN ETMEZ"

Aday belirleme sürecinde fikrinin sorulup sorulmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu "Yok hayır. Şöyle bizim partinin geleneğinde görüş sorulmazsa partinin eski genel başkanları görüş beyan etmezler. Yani ben de aynı geleneği sürdürüyorum. Eğer bir görüş sorulsaydı düşüncelerimi ifade ederdim. O sorulmadığı zaman tabii doğal olarak biz partinin iradesine saygı gösteririz yani." dedi.

"ADAY BELİRLEDİYSENİZ ARKASINDA DURACAKSINIZ"

Kılıçdaroğlu, açıklanan CHP belediye başkan adaylarıyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: "Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı yapılmasını isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil. Doğru değil yani. Aday belirlediyseniz arkasında duracaksınız."

"PARTİ İÇİ SORUNLARLA İLGİLİ CEVAP VERMİYORUM"

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen "CHP de şimdi sizden sonra Ekrem Bey bir yerde Özgür Bey bir yerde. Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi kuran parti. CHP ikili yapılıyı kaldırır mı?" sorusuna ise "Ben parti içi sorunları hiç konuşmadım. Parti içi sorunları onlar bizim kendi iç sorunlarımız. Bu tür sorulara cevap vermiyorum zaten." yanıtını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Lütfü Savaş Hatay Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (19)

haksız mıyım:

la bir bana mı komik geliyor bu dayı:))

100
58
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Hem komik hem de itici; garip bir kombinasyon.

yanıt62
yanıt44
bekir yapici:

sana durmadan fikir ideoloji degistiren futbolcu gibi bir partiden digerine transfer olan üc kurusa satin alinan firildak ve dönekler komik gelmiyorda ahlakli karekter sahibi siyasi hayatinda adi bir yolsuzluk ve rüsvete karismamis kilicdaroglu komik geliyor öylemi bir partiyi tutmak dürüst dogru ve ahlakli insan olmaya engel degildir.

yanıt52
yanıt56
sade vatandaş:

o çarşı pazar marketteki fiyatlar, emeklilerin maaşı, emeklilere paramız yok naapim zam yok denmesi de komik geliyormu istersen bir sor emeklilere

yanıt26
yanıt46
Turan Şahin:

yiyip, içip,aşıranlar komik değilde, bu dayının nesi komik,hak hukuk adalet yoksa işde o zaman komik olur durumlar,

yanıt17
yanıt21
SMMM:

BU ADAMIN BİR BAŞARISI YOK DÖNÜP DÖNÜP KILIÇDAROĞLU DEMEK ACİZLİKTEN BAŞKA BİŞEY DEĞİL. ÜLKE DE ADAM MI KALMADI YA.

98
35
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Fenerbahçenin dönüp dolaşıp Aykut kocamanı hoca yapmasıgibi birşey chpnin işide

yanıt30
yanıt4
mehmet Yılmaz:

yürü git bıktık artık artık aynı yüzler gidin yatın evinizde doymadınız be yeter artık aç millet senide gördük

50
14
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Horoz ölür, gözü çöplükte kalırmış. O kadar seçim kaybetti, partisinde kovulmaktan beter oldu; hala konuşuyor, hala umut besliyor. Düş artık şu partinin, şu memleketin yakasından!

38
16
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

lan bu adam gerçekten bana komik geliyor:) yazık laaa

27
27
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title