Haberler

    Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, iktidar partisinin yeni lideri oldu! Şimdi sırada başbakanlık var

    Güncelleme:

    Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Hollanda'da Başbakan Mark Rutte'nin partisi VVD'nin yeni lideri oldu. Yeşilgöz, bu görevin kendisi için 'büyük bir onur' olduğunu ifade etti.

    Türk asıllı Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, seçimlerden sonra aktif siyaseti bırakacağını duyuran Başbakan Mark Rutte'nin partisi Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk Partisi'nin yeni genel başkanı oldu. Yeşilgöz-Zegerius, kasım ayında yapılacak seçimlerden partisinin zaferle çıkması halinde ülkenin ilk kadın başbakanı olacak.

    BAŞBAKAN RUTTE'NİN PARTİSİNİN YENİ GENEL BAŞKANI OLDU

    Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Kasım ayında yapılacak genel seçimlerin ardından aktif siyaseti bırakacağını açıklayan Başbakan Mark Rutte'nin partisi Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk Partisi'nin yeni genel başkanı ve başbakan adayı oldu. 46 yaşındaki Türkiye kökenli politikacı Yeşilgöz-Zegerius, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu görevin kendisi için "büyük bir onur" olduğunu belirterek kendisine duyulan güvenden ötürü teşekkür etti.

    Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Başbakan Mark Rutte'nin partisi VVD'nin yeni lideri olduDilan Yeşilgöz-Zegerius

    ŞİMDİ SIRADA BAŞBAKANLIK VAR

    Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Temmuz ayında iktidarın büyük ortağı Demokrasi ve Özgürlük İçin Halk Partisi (VVD) Merkez Yönetim Kurulu ve tüm örgütlerin oybirliğiyle genel başkanlığa aday gösterilmişti. Yeşilgöz, partisinin seçimden zaferle çıkması halinde Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olacak. Ülkede seçimler 22 Kasım'da yapılacak.

    YILLAR ÖNCE AİLESİYLE HOLLANDA'YA İLTİCA ETMİŞLER

    12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda (DİSK) görevli Tunceli doğumlu sendikacı Yücel Yeşilgöz'ün kızı olan Dilan Yeşilgöz, 1977 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ailesinin 80 darbesi sonrası Hollanda'ya iltica etmesi nedeniyle 8 yaşında Hollanda'ya yerleşen Kürt kökenli Yeşilgöz, Mart 2017'den beri VVD partisi üyesi olarak görev yapıyor.

    Kaynak: Deutsche Welle / Politika

    Başbakanlık Mark Rutte Hollanda Politika Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title