Haberler

Gökçek'in CHP'den Rakip Olmak İstediği 3 İsim

Güncelleme:

Melih Gökçek, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ya da Mustafa Sarıgül üçlüsünden biriyle seçim yarışına girmek istiyor.

Yerel seçimlere az bir zaman kala AK Parti'nin Ankara adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Melih Gökçek, CHP ve MHP'nin aday göstereceği isimleri beklemeye koyuldu.

RAKİP OLMAK İSTEDİĞİ 3 İSİM

3 dönemdir koltuğu kimseye kaptırmayan Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın uygun görmesi halinde Ankara'dan bir dönem daha aday olmak istediğini açıklamıştı. Her fırsatta yaptığı açıklamalarda CHP'yi baronların yönettiğini ileri süren Gökçek, Ankara'da Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ya da Sarıgül üçlüsünden biriyle yarışmak istediğini belirtti. Gökçek Haber7'ye yaptığı açıklamada; "Eğer Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa Mustafa Sarıgül ya da Muharrem İnce Ankara'ya aday olsun. Muharrem İnce, aday olursa işimiz daha kolaylaşır, 24 saat yerine 12 saat çalışmamız yeterli çünkü o sadece 12 saat dışarı çıkabiliyor. Diğer 12 saatte daha önemli meşguliyetleri var" dedi.

AK PARTİ'NİN ANKARA'DAKİ OYU

Yaptırdığı son anketlerle ilgili de bilgi veren Gökçek "Ankara'da 5 gün önce yaptırdığım anketlerde AK Parti'nin Başkent'teki oyu yüzde 55,3 çıktı. Yenilemiş olduğumuz anketlerde Melih Gökçek'in oyunu arttırdığını görüyoruz. Bazı ilçelerde 1,5, bazılarında ise 2,5 oranında bir artış söz konusu… Mesela Keçiören'de yüzde 61 çıkıyordu, son ankette yüzde 64 çıktı" şeklinde konuştu.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN ADAYLIĞI

Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu televizyon programında  İstanbul adaylığını açıklayan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile ilgili bir iddiada bulunan Gökçek şu ifadeleri kullandı: "Sırrı Süreyya Önder'in aday olup olmayacağını kendi iradesine bırakmazlar. Eğer kendi iradesine bırakılırsa Önder, yüzde yüz aday olur. Ama baronlar, özellikle PKK'nın ileri gelenleriyle yakın görüşme yapıp, onları ekonomik anlamda da tatmin edip, İstanbul'da 2 ya da 3 ilçenin Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı adayını kendilerine yakın isimlerden seçme şartıyla, Mustafa Sarıgül'e destek verecekler. Ama buna rağmen AK Parti yine İstanbul'da kazanan taraf olacaktır. PKK teşkilat talimatı vererek bunu uygulayacaktır."

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Mustafa Sarıgül Muharrem İnce Melih Gökçek Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title