Haberler

Fransa'da İsrail-Filistin çatışmaları sonrası 1040 Yahudi karşıtı eylem bildirildi

Güncelleme:

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, İsrail-Filistin çatışmalarının ardından 7 Ekim'den bu yana 1040 Yahudi karşıtı eylem bildirildiğini ve 486 kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, İsrail- Filistin çatışmalarının ardından 7 Ekim'den bu yana 1040 Yahudi karşıtı eylem bildirildiğini ve 486 kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, dün yaptığı açıklamada İsrail-Filistin çatışmaları sebebiyle 7 Ekim'den bu yana 1040 Yahudi karşıtı eylem kaydettiklerini ve bu kapsamda 486 kişiyi gözaltına aldıklarını duyurdu. Darmanin, "Yahudi inancına mensup vatandaşlarımızı korumak ve antisemitizmle mücadele etmek konusunda son derece kararlıyız. Bu yönde çok kesin talimatlar verdim. 7 Ekim'den bu yana 1040 antisemitizm olayı rapor edilmiştir. 486 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Paris Polis Şefi Laurent Nunez ise eylemlerle ilgili olarak yalnızca Paris bölgesinde 257 eylem gerçekleştiğini ve 90 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Filistin Fransa İsrail Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title