Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısı: İstanbul'da kurduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye hazırız

Güncelleme:

Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısında bulundu. Erdoğan, "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum. Barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye de hazırız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısı yaptı. Erdoğan, "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum. Barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye de hazırız." dedi.

ERDOĞAN, UKRAYNA-GÜNEY DOĞU AVRUPA ZİRVESİ'NE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan mahalli idareler seçimlerine hazırlıkları dolayısıyla zirveye katılamadığını belirtti.

"UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASINA KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Video mesaj vasıtasıyla olsa da katılımcılara hitap etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısında bulundu. Diplomasi ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye'nin Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek hepinizin malumudur. Kırım Tatarı soydaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması için de her türlü çabayı gösteriyoruz. Ukrayna'nın süratle toparlanması ve yeniden inşasına katkı sağlamaya da hazırız. Savaşın 3. yılına girmemize ve tüm gayretlerimize rağmen barışın tesisi yönünde yeterince ilerleme kaydedilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısı: İstanbul'da kurduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye hazırız

"DİPLOMASİ VE DİYALOĞA ŞANS VERİLMELİ"

Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum. Bu hedefe ulaşmak için her türlü diplomatik kanaldan en üst seviyede istifade edilmesi büyük önem taşıyor. En azından barışın genel parametrelerinin belirlenmesi üzerinde ortaklaşa bir çalışmaya başlanması gerektiği kanaatindeyim. Bu minvalde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in 10 maddeli barış planını prensip olarak destekliyoruz."

"KARADENİZ GİRİŞİMİ GÜNDEMİMİZDEKİ YERİNİ KORUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, planın, gıda güvenliğiyle ilgili başlığında yürütülecek çalışmalarda liderlik rolünü de üstlendiklerini anımsattı. Barış girişimlerinin başarıya ulaşmasında her iki tarafın da bir araya getirilmesinin şart olduğuna inancını vurgulayan Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin 2022'de İstanbul'da yaptığı görüşmeyi hatırlatarak yeniden müzakere masasını tesis etmeye hazır olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Gayretlerimizle tesis edilen ve uygulandığı dönemde kritik rol oynayan Karadeniz Girişimi de gündemimizdeki yerini koruyor. Ayrıca Karadeniz'de ticari gemiler için seyrüsefer emniyetini sağlayacak bir düzenlemeye ihtiyaç vardır.

"İSTANBUL'DA KURDUĞUMUZ MÜZAKERE MASASINI YENİDEN TESİS ETMEYE HAZIRIZ"

Bu kapsamda Birleşmiş Milletler (BM) ile işbirliği halinde Karadeniz'de güvenlik taahhütlerini içerecek yeni bir düzenleme için temaslarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan barışın inşası için daha önce İstanbul'da kurmuş olduğumuz müzakere masasını yeniden tesis etmeye de hazırız. Bu vesileyle ortak coğrafyamız Balkanlar'da, Güneydoğu Avrupa ülkeleri işbirliği süreciyle hayat bulan dayanışma ruhunun yakın coğrafyamıza da sirayet etmesini diliyorum."

Erdoğan, zirveye ev sahipliği yapan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başta olmak üzere, zirvenin düzenlemesinde emeği geçenleri gönülden tebrik etti.

Kaynak: AA / Politika

İstanbul Ukrayna Rusya Diplomasi Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

Salih Kandıralı:

Reis! Her Kuşu Hallettik geriye Leylek kaldı.

61
10
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

YOK HAVADAKİ KARTAL

yanıt4
yanıt10
Erol Birol :

Memleketimizdeki bütün problemleri hallettik simdi rusya ukranya savasiyla ilgileniyoruz. usd 31 lira euro 33 lira olmus biz dikkatleri baska yerlere cekmeye calisiyoruz bu millet bu kadarda aptal degil beyler.

45
13
yanıtYanıtla
Osman Öner:

Ülkede MİLLETİ kutuplaştırıp dünya ya barış

38
4
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Doğru dedin herkes birbiriyle kavgalı ailedeki bireyler bile bunlar yüzünden

yanıt14
yanıt2
Ali Tokgönül:

Şu enerjinizi Türkiye'nin güzel yarınlarına harcasanız ! Abi millete yılan kaçmış leylek arıyor bizimkiler nelerle uğraşıyor . Bırakın ne halleri varsa görsünler .

33
5
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Bazıları gibi r yapmaz onlar kukla soytarı zelenski bile yapmaz Hepsinin bir duruşu var omurgası yamuk değil

28
6
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Öönce kendi ülkeni düzelt. Dolar 40a dayandı fünya lideriymiş :)) gülmekten karnım agrıyot

14
2
yanıtYanıtla
Mldhat Caglar:

Herkes kendi görüsünü yazmakta hürdür rusya ukranya savasinin sonlanmasi tüm dünyanin yararinadir tüm mazlumlarin adina INSAALLAH barisirlar

4
6
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Nekadar müslüman olduğunuz filistinde. Görülüyor, bi sssktrgit

yanıt10
yanıt2
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title