Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rutte'nin basın toplantısına Hollandalı gazetecinin eli cebinde soru sorması damga vurdu

Güncelleme:

Hollanda Başbakanı Rutte, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu oldu. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Ancak basın toplantısına Hollandalı gazetecinin, Mark Rutte'ye eli cebindeyken soru sorması damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi kabul etti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında söz verilen Hollandalı bir gazetecinin görüntüsü ise dikkat çekti.

ELİ CEBİNDE SORU

Hollanda Başbakanı Rutte'ye Türkiye'nin Rusya'ya karşı yaptırımlara katılmaması hakkında ne düşündüğü soran Hollandalı gazetecinin elinin cebinde olması gözlerden kaçmadı.

"TÜRKİYE İKİ ÜLKEYE YAKIN NADİR ÜLKELERDEN"

Rutte ise Hollandalı gazetecinin sorusuna, "Türkiye yapabileceği her şeyi yapıyor. Çok kritik bir rol oynuyor. Hem Putin hem de Zelenski'yle teması olabilen bir ülke. Rusya'nın saldırganlığını alenen kınadı. İki ülke ile de muteber bir rolü var. İki ülkeye açık hattı olan nadir ülkelerden. Bu sebeple de Türkiye'yi bu yolda desteklediğimizi söylemek isterim. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu her iki ülkede girişimini sürdürüyor. Biz bu çabaları destekliyoruz." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rutte'nin basın toplantısına Hollandalı gazetecinin eli cebinde soru sorması damga vurdu

"TÜRKİYE'NİN ÖZEL SEBEBİ VAR"

Rutte sözlerinin devamında şunları ifade etti:

"Bombardıman, misket bombaları ve bunların masum mağdurlara yöneltilmesi devam ediyor. Bu yüzden de Rusya'ya yaptırımlarla baskı uygulamaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Ukrayna'ya kendisini savunması için silah tedarikiyle bu baskıyı uygulamaya devam edeceğiz. Aynı zamanda insani yardıma devam edeceğiz. Uçuşa yasak bölge veya NATO'nun asker göndermesi bu bizi doğrudan açık bir itilafa sokacaktır ve dolayısıyla mümkün değildir. Türkiye BM yaptırımlarını uyguluyor. Türkiye'nin burada coğrafi konumu sebebiyle özel bir konumu var. Tabii ki Suriye'deki angajmanı sebebiyle. Türkiye'nin tüm yaptırımlarını uygulamasını arzu ederiz ancak Türkiye'nin şu anda liderlik rolü oynamasından memnunuz."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mark Rutte Hollanda Haberler

500

Yorumlar (42)

Dündar Taş:

Ne kadar tuhaf geliyor normal bir hareket bize...tabi bizim gazeteci bi bayan yapmış olsaydı çoktan elleri kelepçelemiş vatan haini ilan edilmişti.IŞTE GERÇEK DEMOKRASI HOLLANDALI KADIN GAZETECİNİN DAVRANIŞI..niyemi AB ye giremiyoruz..o resme bakınca anlarsınız.

84
183
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

eli cebinde soru sormakla ülkenin cumhurbaşkanına öküz demek aynı şey değil kral biraz saçmalamışsın :DD dünyanın neresinde olursan ol ol hangi lider olursa olsun hakaret edeni yaka paça alırlar içeri

yanıt55
yanıt20
Doğrucu Davud:

Basınımızın bunu yadırgaması haber yapması çok normal. Milletin siyasiler önünde el pençe divan durması gerektiğini düşünenler yani Padişahlığa dönüldüğünü kabullenenler artık çoğunlukta.

58
59
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Yine aynı şekilde başlayarak diyorum ki, o beğenmediğiniz ''Batı'' var ya, hahhh oradaki başbakanlar, başkanlar yaen fazla 2 ya da hiç korumasız hatta bisikletle yalnız olarak işlerine ve evlerine giderler, 50 kişilik koruma ordusu, hele bu yolla itibara ihtiyaçları hiç yoktur.

19
76
yanıtYanıtla
O Z:

Tabi Alise Harikalar Diyarında yaşayan arkadaş. Sen o evlerinin önünde sürekli devriye gezen/duran üniformalı ve üniformasız Marechaussee leri küçük bir detay olarak atlayayım demişsin belli ki.

yanıt32
yanıt9
Yilmaz Senturk:

o senin bisikletle gidiyordediğin kişi artık korumasız gidemiyor.

yanıt0
yanıt0
Serkan Gelen:

Çünkü bizim dosttan çok düşmanımız var. Sadece hainler dışarıda değil her yerde var

yanıt5
yanıt0
Demir Acer :

Baskan Rutte uc bes bin korumasi ile dolasan birisi degil, yani sade bir burokrat, Hollandada sokakta kendisine rastlasaniz sorunsuz iki sade vatandas gibi sohbet edebilirsiniz, el pence divan durumu yok, fazla gapisemeyin. keske bizdede olbilse boyle seyler.

56
38
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Hollan da nın yanında yunanistan Ermenistan yok. hollanda İstanbul fetetmedi. ezeli ebedi düşmanları yok. Hollandyaa dışarıdan bir haçlı birliği de saldırmıyor saldırmamış

yanıt12
yanıt6
Demir Acer :

Eğrioturdoğrukonuş:ne diyon sen dayi cosmussun yine)))

yanıt5
yanıt3
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title