Haberler

Bakan Işıkhan: Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadır

Güncelleme:

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP'li vekil Ömer Fethi Gürer bütçe görüşmeleri sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a "Türkiye'de aşırı yoksulluk içinde yaşayan kişi sayısı kaç?" sorusunu yönelttiğini belirtti. Gürer, Bakan Işıkhan'ın "Ülkemizde asgari ücret 11 bin 402 liradır. Bu kapsamda çalışıp aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadır" yanıtını verdiğini aktardı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işletmelerde çalıştırılan stajyer öğrencilerin, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilerde işçi olarak gösterildiğini öne sürdü.

GÜRER: AŞIRI YOKSULLUK İÇİNDE YAŞAYAN KİŞİ SAYISI KAÇ?

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının komisyondaki bütçe görüşmeleri sırasında, Bakan Vedat Işıkhan'a "Türkiye'de aşırı yoksulluk içinde yaşayan kişi sayısı kaç?" sorusunu yönelttiğini belirtti.

"AŞIRI YOKSULLUK İÇİNDE YAŞAYAN KİMSE YOK"

Işıkhan'ın, "Ülkemizde asgari ücret 11 bin 402 liradır. Bu kapsamda çalışıp aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadır" yanıtını verdiğini aktaran Gürer, Bakan Işıkhan'ın açlık sınırı ve yoksulluk sınırının ne olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Bakan Işıkhan: Ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi bulunmamaktadırCHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer.

"ÜLKENİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ AŞIRI YOKSULLUK İÇİNDE"

Gürer, "Bugün asgari ücretle Ankara'da, İstanbul'da ev kirası vermek olası değil. Elektrik, su, ulaşım gibi farklı giderleri dikkate aldığınızda ülkenin önemli bir bölümü aşırı yoksulluk içinde" dedi.

"BU ÇOCUKLARIN HAKKINI VERİN"

Işıkhan'ın verdiği bir başka yanıtta işletmelerde çalıştırılan stajyer çocukların işçi olarak gösterildiğini ve TÜİK'in açıkladığı verilere dahil edildiğinin görüldüğünü söyleyen Gürer, "Stajyer öğrencileri, işletmelerde çalıştırılan çocuklarımızı TÜİK'in açıkladığı rakamların içerisinde işçi olarak gösteriyorlar. Ama onların yaşlılık sigortası başlamadığı için tanım olarak öğrenci sayıyorlar. Hak verirken öğrenci, işçi sayısı açıklanırken işçi. Bu ne yaman çelişki. Bu çocukların hakkını verin" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Fethi Gürer Vedat Işıkhan Asgari Ücret açlık sınırı Yoksulluk Türkiye Ömer Eğitim Politika Ekonomi Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title