Haberler

CHP Milletvekili Deniz Demir: 2024'te 12 yeni cezaevi daha açılacak

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Adalet Bakanlığı'nın 2024 bütçe teklifinde 12 yeni cezaevi daha açılmasının hedeflendiğini belirterek tepki gösterdi. Demir, suç oranlarının artması ve cezaevi sayısının her yıl büyümesinin üzücü olduğunu ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, "2023 yılında 19 adet yeni cezaevi daha açıldı. Adalet Bakanlığı 2024 bütçe teklifine göre gelecek yılın hedefi, 12 yeni cezaevi daha açmak. Yine teklife göre 2024'teki yeni cezaevlerine 13,6 milyar TL, 2025'te ise 19,20 milyar TL ödeme yapılması planlanmakta. Cumhuriyetimizin 100. yaşında ne yazık ki bize düşen artan suç oranları ve her yıl çoğalan cezaevleri oldu, ülkemizde enflasyonla birlikte büyüyen tek şey cezaevi sayısı" dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, Adalet Bakanlığı'nın 2024 bütçe teklifinde 12 yeni cezaevi daha açılmasının hedeflendiğini belirterek tepki gösterdi. Demir, şunları kaydetti:

"CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞINDA NE YAZIK Kİ BİZE DÜŞEN ARTAN SUÇ ORANLARI VER HER YIL ÇOĞALAN CEZAEVLERİ OLDU"

"2023 yılında 19 adet yeni cezaevi daha açıldı. Adalet Bakanlığı 2024 bütçe teklifine göre ise gelecek yılın hedefi, 12 yeni cezaevi daha açmak. Yine teklife göre 2024'teki yeni cezaevlerine 13,6 milyar TL, 2025'te ise 19,20 milyar TL ödeme yapılması planlanmakta. Cumhuriyetimizin 100. yaşında ne yazık ki bize düşen artan suç oranları ve her yıl çoğalan cezaevleri oldu, ülkemizde enflasyonla birlikte büyüyen tek şey cezaevi sayısı.

"TÜRKİYE NÜFUSA GÖRE DE KİŞİ BAŞINA EN FAZLA MAHKÜM VE TUTUKLUNUN OLDUĞU ÜLKE KONUMUNDA"

Yapılan uluslararası araştırmalar ülkemizdeki suç oranlarına ilişkin içler acısı tabloyu gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz ay yayınlanan ve Uluslararası Organize Suç İnisiyatifi tarafından hazırlanan Organize Suçlar Raporu'nda, Türkiye Avrupa'da organize suç endeksinin en yüksek olduğu ülke olarak raporlanmıştır. Bir önceki yıla göre skoru daha da kötüleşen Türkiye, dünyada 193 ülke içerisinde 14'üncü olmuştur. Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan rapora göre ise üye ülkeler içinde cezaevlerinin en kalabalık olduğu ülke ne yazık ki yine Türkiye. Rapora göre, Türkiye nüfusa göre de kişi başına en fazla mahküm ve tutuklunun olduğu ülke konumunda.

"HÜKÜMET YETKİLİLERİ DAHA ÇOK CEZAEVİ AÇIP KENARA ÇEKİLMEK YERİNE BİR AN ÖNCE SUÇ ORANLARINI DÜŞÜRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARA BAŞLAMALIDIR"

Görüldüğü üzere her yıl cezaevi açmak hiçbir sorunu çözmemektedir. AKP hükümeti döneminde artan suç oranları ve güvenlik zafiyetine karşı acilen işe yarar ve kalıcı tedbirler alınmalıdır. AKP hükümeti döneminde yaşanan adaletsizlikler ve kutuplaşma nedeniyle toplumun adalete olan güveni sarsılmış ve bu durum suç oranlarında artışa sebebiyet vermiştir. Bu sebeple hükümet yetkilileri daha çok cezaevi açıp kenara çekilmek yerine bir an önce suç oranlarını düşürmeye yönelik çalışmalara başlamalıdır."

Kaynak: ANKA / Politika

Adalet Bakanlığı Milletvekili Ankara Suç Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title