Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin Tanrıkulu, dinleme ve teknik takiple oluşan delillerin iddianamelerin yok edileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin Tanrıkulu, dinleme ve teknik takiple oluşan delillerin iddianamelerin yok edileceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Yalova'da partililerle buluştu. CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve partililerle kahvaltı yapan Tanrıkulu, hükümetin gayesinin özel yetkili mahkemeleri kaldırmak olmadığını söyledi. Tanrıkulu, "Türkiye, tarihinin en büyük krizini yaşıyor. HSYK, MİT ve özel yetkili mahkeme yasaları ve internet yasakları ile AK Parti panik halinde olduğunu göstermiştir. Öncelikle özel yetkili mahkemeler yasasına koyduğu düzenlemeler ile fezlekeleri bir daha Meclis gündemine getirmemeyi amaçlamıştır. Amacı özel yetkili mahkemelerin kaldırılması değildir. Eğer öyle bir maksatları olsaydı CHP 2004 yılından beri özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyordu zaten ancak tam da bu günlerde kendileriyle ilgili soruşturma başlarken, özellikle de fezlekeler iade edildikten sonra bu yasayı çıkararak fezlekelerin teknik dayanağı olan dinleme ve teknik takipleri etkisiz hale getirmek amacıyla bu yasayı çıkardılar. Hepimiz şahit olacağız, 15 ve 30 günlük süreler içerisinde, dinleme ve teknik takiple oluşan delileri ve fezlekeler sonucunda oluşan iddianameleri yok sayacaklar" dedi.

Tanrıkulu, bugün Bursa'ya geçecek ve yarın yeniden Yalova'ya dönerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yalova mitingine katılacak. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

mustafa sezgin tanrıkulu Cumhuriyet Halk Partisi Vefa Salman Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title