Haberler

Bakan Işıkhan: Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK'ya en borçlu belediye

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcu son 5 yılda 20 katına çıkmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Işıkhan, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. SGK'ya en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunun altını çizen Bakan Işıkhan, " Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediye olduğunu ifade etti.

"PRİM BORÇLARINI DAHİ DEVLETE ÖDEYEMİYOR"

Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu söyleyen Işıkhan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK'ya en borçlu belediyenin. Yani Ankara büyükşehir belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir" şeklinde konuştu.

Bu borçların, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken işçilerinin sigorta prim borçları olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, " İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHPli belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Vedat Işıkhan Ankara Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (10)

Erdinç erbay:

Belediye başkanları birde bakanlarla mücadele ediyor Kurum yetersiz geldi sanırım :))

89
23
yanıtYanıtla
M Ali Çelik:

Enflasyon farkını da unutmayalım!

50
11
yanıtYanıtla
Alirıza Tunç:

çok mu ihtiyacın var seçim paranmı bitti

41
9
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

amacı ne malum çokmu lazımdı etrafa ayan etmek beş yıl önce ekmeği muharrem camimin ordaki fırından yetmişbeş kuruşa alıyordum şimdi on lira

37
5
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Enflasyon da 10 kat arttı. Belediyelere bakana kadar kendinize bakın millet aç.

33
5
yanıtYanıtla
Hayrullah Karakuş:

Madem borcu vardı şimdi mi aklınıza geldi. Seçim zamanında

15
3
yanıtYanıtla
Hasan Sabri Tüçel:

Bakanların siyaset yapması ne kadar vahim bir durum. Ülke demokratik olmaktan iyice uzaklaşıyor. Havuz Medya da bunların borazanı olmuş. Ne söyleseler yayınlanıyor.

13
2
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Borçlar hangi belediye başkanı zamanında oransal olarak ne kadar yapılmış açıklasaydı daha adaletli olurdu. Zira Gökçek başkanken de Ankara'nın borç konusunda dünya sıralamasında en yüksek olanlar arasında yer aldığına dair haberler yapılıyordu.

12
2
yanıtYanıtla
Cerkes:

Bunları seçimden sonra neden konuşulmuyor acaba.seçimden önceye bilerek yapıyorsunuz

8
3
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

tam bu adam sirk cambazı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title