Haberler

Bakan Eker: "Diyarbakır'da Açılışı Yapılacak Tesis ve Projelerin Maliyeti 267 Milyon Tl"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da 267 milyon TL tutarındaki yatırımların açılışının yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da 267 milyon TL tutarındaki yatırımların açılışının yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.

Yarın bir dizi program ve açılışa katılmak üzere Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Erdoğan için hazırlıklar sürerken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker açılışların yapılacağı alanda bugün incelemelerde bulundu. Diyarbakır milletvekillerinden Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat'ın da eşlik ettiği Eker, İl Başkanlığı Kongresi'nin yapılacağı Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'ndaki incelemeleri sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Eker, Başbakan Erdoğan'ın sadece İl Başkanlığı Kongresi'ne değil, 1 yıl içerisinde yapılan 39 tesis ile 200 civarında projenin hayata geçirilmesi için düzenlenecek toplu açılış törenine katılacağını belirtti. Açılışı yapılacak tesis ve projelerin maliyetinin 267 milyon TL olduğunu ifade eden Eker, "Eğitim, sağlık, tarım, enerji alanındaki yatırımlar açılacak. Gelecek açısından umut veren bir ziyaret. Aslında bu sadece bir ziyaret değil. Geçen yıl bu vakitte yine 1 Haziran'da gelmişti, 428 milyon liralık yatırım açmıştı. Diyarbakır halkı da, bölge vatandaşları da önemsiyor. Başbakan'ın burada vereceği mesajlar da son derece önemli" diye konuştu.

Bazı STK temsilcilerinin bugün yaptıkları "Başbakan'ın Diyarbakır'a gelişinden hiçbir beklentimiz yok" açıklamalarına da değinen Bakan Eker, "Diyarbakır'ın 1 milyon 570 bin civarında nüfusu var ve 878 tane STK ve kuruluş var. Bunların çoğu bir sendikanın çeşitli şubelerinden oluşuyor. Bunlardan bazıları şahsi düşüncelerini söylüyorlar. Hiçbir şekilde Diyarbakır esnafını, tüccarını ve milyonlarca insanın duygularını yansıtmıyor bunlar. Birkaç sendika şubesi ve sanayici iş adamlarından bir tanesi, Baro ve İHD var. Bunları milletin takdirine bırakıyoruz. Diyarbakır'da işsiz olup da iş bekleyen, AŞ bekleyen insanların beklentilerinin karşılığı bugünkü açıklama değil. O kendi şahsi düşünceleri. Metin okunduğunda bir yerlerden verildiği anlaşılıyor. O toplantı yapılıp, okunmadan önce o metin piyasada dolaşıyordu, biz de gördük o metni ve birileri alıp onu kullandı. Bu kendi şahsi düşünceleridir, Diyarbakır'ın düşüncesi değil" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Mehdi Eker Mine Lök Beyaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title