Haberler

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yeni İnternet Düzenlemesine İlişkin Açıklama

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, yeni internet düzenlemesine ilişkin AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano'nun açıklamalarına ilişkin, "Gereksiz bir endişe. Her şeyden önce çıkan yasayı iyice incelemeleri gerekiyor, ondan sonra açıklama yapmaları gerekiyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, yeni internet düzenlemesine ilişkin AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano'nun açıklamalarına ilişkin, "Gereksiz bir endişe. Her şeyden önce çıkan yasayı iyice incelemeleri gerekiyor, ondan sonra açıklama yapmaları gerekiyor. İnternette herhangi bir kısıtlama yapılmıyor. Kişilerin özel hayatı ihlal edildiği zaman müdahale hakkı veriliyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nde (Ulusal Ajans) Avrupa Konseyi Programlar Direktörü Verena Taylor'u kabul etti. Yeni internet düzenlemesine ilişkin AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano'nun açıklamalarının sorulması üzerine Çavuşoğlu, "Gereksiz bir endişe. Her şeyden önce çıkan yasayı iyice incelemeleri gerekiyor, ondan sonra açıklama yapmaları gerekiyor. İnternette herhangi bir kısıtlama yapılmıyor. Kişilerin özel hayatı ihlal edildiği zaman müdahale hakkı veriliyor. Bu da en temel insan hakkıdır. Hiç kimsenin başkanısın, özel hayatta dahil günlük hayatı etkileyecek bir özgürlüğe sahip olmadığını bilmemiz lazım. Günlük hayatta hukuk niye vardır? Bunları sınırlar ve düzenler. İnternet ortamında da bunların sınırsız olması zaten kabul edilemez. Bununla ilgili Avrupa Konseyi'nin de kararları var. Sanırım burada yanlış anlamalar var. Bu yasayı kendilerine de son haliyle vereceğiz. Pazartesi günü de gündeme getireceğiz. Başından beri gerek sevgili dostum Füle ile gerekse diğer AB'deki dostlarımızla açık ve samimi bir diyalog oluşturduk. Başlangıçta da kendilerine bir çağrı yaptık. Türkiye'deki herhangi bir yasayla ilgili bizden açık bir diyalog varken sık sık görüşüyoruz. Türkiye'deki herhangi bir yasaya da gelişmeyle ilgili böylesine bir diyalog ortamı varken, tam bilgi almadan kamuoyuna açıklama yapmak doğrusu bu ortama yakışmıyor. Aramızdaki samimi diyalog ortamına yakışmıyor. Avrupalı dostlarımızdan beklentimiz bu samimi diyalog sürecini devam ettirmektir" dedi.

"TÜM SAĞLAYICI DEĞİL, İÇERİK ENGELLENİYOR"

Çavuşoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"İçeriğine baktığımız zaman internet yasasına baktığımızda bireylerin özel hayatıyla ilgili ihlal olduğu zaman yetki veriyor. Bu nedir? Pornografik bir şey eklendiği zaman. Bu kurumun başındaki kişi bu içeriği engellediği zaman 48 saat içinde mahkeme karar verir. Mahkeme bu müdahaleyi haklı da haksız da bulabilir. Sayın Baykal ile ilgili daha önce yayın olduğu zaman bunun kaldırılması günler aldı. Dolayısıyla buradaki yasayı iyi anlamaları gerekiyor. Daha önce Türkiye'deki uygulamalar neydi? Herhangi yanlış içerik olduğu zaman tüm internet sağlayıcısı blok ediliyordu. Şimdi yasayla tüm sağlayıcı değil içerik engelleniyor. Bu da İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye ile ilgili aldığı kararla da örtüşüyor. Biz bu yasaları düzenlerken hem bireylerin haklarını koruyor hem de bununla ilgili yanlış uygulamaları kaldırıyoruz. Buna rağmen hala 'internette özgürlük kaldırılıyor' diye yaygara koparıyorlarsa haksızlık ediyorlar, yasayı iyice okuyup anlasınlar. Sorsunlar, ondan sonra açıklama yapsınlar." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Egemen Bağış Stefan Füle Türkiye Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title