Haberler

Bahçeli'den Vahdettin'i eleştiren Tunç Soyer'e sert tepki: Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir

Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli, İzmir'in kurtuluşunun 100. yılında Vahdettin'e yönelik söylemleriyle gündeme oturan Tunç Soyer'e sert tepki gösterdi. Vahdettin'in kusurları da olsa hain olmadığını ifade eden Bahçeli, "Edepsiz İzmir belediye başkanı küstahça ona hakaret etmiştir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur. Günahları diz boyudur. Kılıçdaroğlu tarih bilmez, erdem bilmez, edep bilmez bildiği tek şey yalandır, izansızlıktır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in 9 Eylül kurtuluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmasıyla gündeme oturmuştu. Soyer, "100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları ve çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar" açıklamalarında bulunmuştu.

BAHÇELİ'DEN VAHDETTİN'İ ELEŞTİRENLERE SERT ÇIKIŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada Soyer'in bu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Son günlerde tarihimiz tartışma girişimleri Vandal bir ilkesizlik düzeyine ulaşmıştır. Dünya'nın hiçbir yerinde atasına ülkesindeki bir güruh kadar yıkıcı konuşan yoktur. Dünya'nın hiçbir yerinde milli kültüre saldıran görülmemiştir" dedi.

Bahçeli'den Vahdettin'i eleştiren Tunç Soyer'e sert sözler: Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir

"TARİHTE GERÇEKTE NE OLDUĞU, TARİHÇİLERİN İŞİDİR"

Sözlerini sürdüren Bahçeli, "Tarihte gerçekte ne olup bittiğinin araştırılması tarihçilerin işidir. Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir. Cumhuriyeti cumhurla kucaklayan ya Osmanlı'nın inanmış bir devlet görevlisidir. Karakter aynıdır. Hepsi birlikte Türk milletinin şerefli evlatlarıdır" dedi.

Bahçeli'den Vahdettin'i eleştiren Tunç Soyer'e sert sözler: Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir

"NE ÖĞRENMİŞSE ZALİM BABASINDAN ÖĞRENMİŞTİR"

Soyer'e yönelik olarak ise Bahçeli "Tarihimizi aşağılamaya çalışan köksüzlere müsaade yok. Kadir kıymet bilmeyen Türkiye muhalifi kaymak tabaka bizi biz yapan değerleri alçakça hedef almaktadır. Bu CHP zihniyetinin günahları diz boyudur. İzmir'in meşrebi ağır yaralı belediye başkanı ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bugünkü CHP zihniyeti gece ile gündüz gibi farklı. Kılıçdaroğlu tarih bilmez, erdem bilmez, edep bilmez bildiği tek şey yalandır, izansızlıktır. Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir. Edepsiz İzmir belediye başkanı küstahça ona hakaret etmiştir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur. Günahları diz boyudur. Kılıçdaroğlu tarih bilmez, erdem bilmez, edep bilmez bildiği tek şey yalandır, izansızlıktır. ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Vahdettin'i eleştiren Tunç Soyer'e sert sözler: Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir

TUNÇ SOYER'İN BABASI NURETTİN SOYER KİMDİR?

Askeri savcı Nurettin Soyer, 12 Eylül sonrası Ankara Sıkıyönetim Başsavcılığı'na getirildi. 587 sanıklı "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası"nda iddianameyi hazırlamıştı. Duruşmalar sırasında da iddia makamındaydı. Soyer'in açtığı darbe dönemi davalarında Alparslan Türkeş "Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün yöneticisi" olmaktan ötürü 11 yıl hapis cezası aldı, yaklaşık 5 sene hapis yattı. MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 5 idam ve 9 müebbet verilmiş, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Soyer'in Fethullah Gülen hakkında yazdığı 33 sayfalık iddianame 19 Ağustos 1971'de kabul edildi. Davada Gülen 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay'da bozuldu. Yeniden yargılama yapılırken TBMM af çıkarınca Gülen ceza almaktan kurtuldu. Ama yargılandığı dönemde 7 ay boyunca cezaevinde tutuklu kaldı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Devlet Bahçeli Tunç Soyer Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (7)

Vatandaş:

Şuana kadar hiç bir söylemini okumadığım, memlekete gram faydası olduğunu düşünmediğim yegane siyasetçi. Rahmetli Türkeş Milliyetçiliği soktuğun bu durumu görseydi seni orada bir saniye tutmaz, şutlardı. Tarihte MHP yi bitiren siyasetçi olarak anılacaksın ebediyen.

23
14
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Devlet Baba gibi Devlet Baba, Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.

6
9
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

tunç soyer gibiler babadan deden zalimdir. Allah fırsat vermesin

4
9
yanıtYanıtla
muhterem hayati:

CHP değilde sen kırdın ülkücülerin milliyetçilerin belini

5
5
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bahçeli tarihî gerçekleri saptırmak tarihi inkar etmektir. Bu durum kazanç değildir bu dil zehir saçar ve cahilliktir.

5
5
yanıtYanıtla
Osman Frensiz:

Soyer'in babası fetöyü mahkemeye çıkartmış kişidir

6
2
yanıtYanıtla
Battal Çetinkaya:

Orfumuzdede dinimizdede savastan kacmak yoktur Türk milleti olarak vatan ugruna olmek var kacmak yoktur

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title