Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı Düzenlendi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı gerçekleşti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Diyarbakır için 3 restorasyon çalışması yaptıklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı Kaynapınar ilçesinde bulunan Kaplan Ctiy Park'ta yapıldı. Toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır'da 113 bin üyeye ulaştıklarını ifade etti. Üye çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü anlatan Altaç, üye sayısında ciddi bir artış sergileyeceklerini kaydetti. Danışma meclis toplantılarının rutin hale gelmesi teşkilatlarının istenilen bir düzeye geldiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Altaç, "Diyarbakır'da son 4,5 ayda, 6 bin kişiyi üye yaptık. Aylık bazda değerlendirdiğimizde bin 500 civarına denk geliyor. Mayıs ayında bu ortalamanın üzerine çıktık. Mayıs ayında Diyarbakır'da 2 bin 362 kişi AK Partiye üye oldu. Üyelerimizin artmasıyla birlikte Türkiye ortalamasında iki derece üste çıktık. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. AK Parti ailesi olarak Diyarbakır'da şuan 113 bin kişiyiz. Çok büyük bir kadromuz var. İnşallah biz bunu kısa bir süre içerisinde çok iyi bir noktaya getireceğiz" dedi.

"DİYARBAKIR HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK"

Toplantıda söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise konuşmasını 27 Mayıs darbesinin yıl dönümüne vurgu yaparak başladı. Diyarbakır için 3 restorasyon çalışması yaptıklarını ifade eden Beyaz, Diyarbakır'ın hak ettiği yere ulaşacağını söyledi. Beyaz, "Yarın 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümüdür. Bu, tarihimiz açısından çok önemli bir gündür. Rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarını buradan rahmetle anıyorum. Biz sayın liderimizin önderliğinde Türkiye'de cumhuriyet kurulurken, tarihimiz içerisinde ola gelen, bütün yanlışlıkları bir bir ortaya çıkarmaya, darbeler tarihini kapatmaya, tarihimizle yüzleşmeye, söz vererek bugünlere geldik. Kürtlere, yıllarca yapılmış olan ret, inkar ve asimilasyon politikaları Diyarbakır'a da uygulandı. Artık biz bunu da bitiriyoruz. Diyarbakır'da 3 restorasyonu aynı anda yürütüyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Bunlardan birincisi; fiziki, kültürel, mimari restorasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Bir diğeri ise, sosyal restorasyon çalışmalarımız yapılıyor. Sosyal restorasyon en önemli işimiz arasında yer alıyor. Çünkü yıllarca Diyarbakır'da yaşanan acılar, sıkıntılar, topraklarımıza dökülen kanlar, kardeşlerin birbirini vurması, faili meçhuller, çok derin acılar yaşandı ve bu nedenlerden dolayı insanlarımızı rehabilite etmek zorundayız. Önceliğimiz, kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Diyarbakır'ın çok derin yaraları var. Sayın Başbakanımızın büyük desteği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in öncülüğünde oluşan Aile Destek Merkezlerini kurduk. Diyarbakır'da 17 tane Aile Destek Merkezi'ni açtık. Zamanla bölgeye yayıldı. Şuan Güneydoğu'da 66 tane Aile Destek Merkezi bulunuyor. Üçüncü restorasyon çalışmamız ise, Sayın Başkanımızın talimatlarıyla devam eden, yollar, köprüler, uluslararası havalimanı, hastaneler gibi bir çok yeni şeyler yapılıyor. Ama en önemlisi siyasi restorasyon dediğimiz ve çözüm süreciyle bence, doruk noktasına ulaşmış bu restorasyon çalışmasını gerçekleştirmektir. Türkiye demokratikleşiyor, normalleşiyor. Türkiye bu demokratikleşme sonucunda bu siyasi restorasyonu da gerçekleştirdiğinde, biz Diyarbakırlılar olarak, hak ettiğimiz yere geleceğiz. Memleketimizi en üst noktaya taşımış olacağız" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title