Haberler

Polis, BDP'li Vekilin Konuşmasını Yarıda Kesti

Güncelleme:

Diyarbakır'da, Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından BDP'li vekilin konuşmasına fırsat verilmedi.

Diyarbakır'da, Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen ve olaysız geçen yürüyüşün sonunda BDP Milletvekili Nursel Aydoğan konuşma yapmak istedi. Polis aracından grubun dağılması yönünde anons yapılınca, konuşmasını yarıda kesen Aydoğan polislere, "Açıklamamızı yapıp dağılacağız." dedi.

Anonsların devam etmesi üzerine Aydoğan, konuşmasına devam etmedi ve parti otobüsünden indi. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından BDP'li Sırrı Sakık'ın kazandığı seçimlerin iptal edilmesini protesto etmek amacıyla bugün saat 12.30'da yürüyüş düzenlendi. Merkez Bağlar İlçesi Dörtyol mevkiinde başlayan yürüyüşe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile birlikte yaklaşık 1500 kişi katıldı. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan posterleri ve 'Ya müzakere ya savaş' pankartları taşındı. Toplanan kalabalık yol boyunca Öcalan lehine slogan atarken, parti otobüsünden de Kürtçe marşlar çalındı. Koşuyolu Parkı yakınlarında toplanan BDP'liler, basın açıklaması için hazırlık yaparken, polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

"OYLARIMIZ, ÇALINMIŞ, YAKILMIŞ, YIRTILMIŞ, KAYBEDİLMİŞTİR"

Basın açıklaması yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, 30 Mart yerel seçimleri üzerinden bir hafta geçmesine rağmen seçim sonuçlarının hala netleştirilemediğini belirterek, şöyle devam etti: "Sandığa yansıyan Kürt halkının özgür iradesini hazmedemeyen AKP iktidarı, CHP, MHP, seçim kurulları ve güvenlik güçleriyle birlikte, anti demokratik uygulama ve yaklaşımlarıyla halkımızın iradesini gasp etmek istemektedirler. Birçok yerde savaş manzaralarını, sıkıyönetim uygulamalarını aratmayan uygulamalar yaptılar. Böylece, 'Demokratik siyaset yapın' söylemlerinde ne kadar samimi olduklarını bir kez daha göstermiş oldular. Kazandığımız, Ağrı, Ceylanpınar, Birecik, Kozluk, Hasankeyf, Kurtalan, Ahlat, Kağızman, Gevaş, Dağpınar, Tatvan, Norşin gibi birçok yerde, açıkça hile yapılmış, oylarımız çalınmış, yakılmış, yırtılmış ve kaybedilmiştir. BDP olarak sunduğumuz somut bilgi ve belgelere rağmen, AKP ile parelel haraket eden il ve ilçe seçim kurulları, itirazlarımızın hiç birini kabul etmemiştir. Yapılan bu müdahalelerle gasp edilen belediyelerin hiçbir meşruiyeti yoktur."

"AKP, CHP VE MHP; BDP'NİN BAŞARISIZ OLMASI İÇİN ÇALIŞTI"

Daha parti otobüsü üzerinden kalabalığa konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, seçimlere devletten 1 lira yardım almadan girdiklerini belirterek, "Halkımızın inancıyla bu seçimlerde bir zafer kazandık. Sadece AKP değil, CHP, MHP de Kürt halkı ve BDP'nin başarısız olması için elinden geleni yaptı. Başbakan psikolojik bir savaş yürüttü. Herkesten barış için bir oy isteyen partimizi, savaş isteyen bir parti olarak lanse etti. AKP, CHP ve sırtını dayadığı cemaat, adaylarımız üzerinde karalama kampanyası yürüttüler. Sandıklarda binbir türlü hileler yaptılar. Sandıklarda bir sandık görevlisi dahi bulunduramadık. Tüm bunlara rağmen Kürt halkı kenetlendi.  2009'da aynı yöntemleri denediler. Biz başarılı olunca hemen KCK operasyonları yaptılar. Arkadaşlarımızı tutuklayarak yerel yönetimlerde bizi başarısız kılmaya çalıştılar. 2009'da denendi ve sonuç alınamadı. Bu halk oyunu çözüm için, barış için verdi" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ'NİN KONUŞMASINI KESEN ANONS

Aydoğan'ın konuşmasının devam ettiği sırada, polis aracından kalabalığa hitaben yapılan anonsta, 'Sevgili vatandaşlar, bir an önce dağılın' anonsu yapıldı. Grubun yuhalaması üzerine araya giren Aydoğan polis aracına dönerek, "Niye? Açıklama yapıyoruz. Açıklama bitsin dağılacağız" dedikten sonra konuşmasına devam etmek istedi. Ancak kalabalığın dağılması yönündeki anonsların devam etmesi üzerine mikrofonu bırakan Aydoğan, polis aracının yanına gitti. Kısa süreli gerginliğin ardından BDP seçim otobüsünden yapılan anonsta, basın açıklamasının sona erdiği duyuruldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Zümrüt Nursel Aydoğan Sırrı Sakık Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (129)

yunus187car@gmail.com:

Ben kürdüm ama BDP'yi hiç sevmem çünkü bdpliler PKK'yi destekliyorlar...PKKlarin çoğu dinsiz veya yezidiler ve bir müslüman kürt olarak onlardan nefret ediyorum... Zaatenn anlamadığım kürtlerin çoğu müslüman ve nasıl dinsiz,ateist ve islam düşmanı APO'yu ve yezidi pkklari seviyorlar...Müslüman(Türk,Kürt ve bütün müminler) kardeşlerim birbirinizle savaş etmeyin..kafirlere karşı CIHAD edin.

36
19
yanıtYanıtla
mardinlielagozlum_047@hotmail.com:

Senin gibileri kürt değildir dostum.

yanıt0
yanıt0
mardinkerboran1990@hotmail.com:

gunun malı tc mali dinci terörıst allahsızlar

yanıt0
yanıt0
sanli urfali türkmentingo100@hotmail.de:

sürün bunlari iraka veya irana!bunlara ekmek yidiren su iciren cehenemde yanacak.bu mindarlari yok etmemiz lazim.ya akilli olacaklar yada canlari ceheneme!

32
12
yanıtYanıtla
zen21asddsa07@hotmail.com:

laz cerkez arnavut boşnak dölleri toplanmış türk olmus. kürtler bu corbada yer almak istemiyor mesele bu

12
26
yanıtYanıtla
samsunluratmu-ratmu@hotmail.com:

buülkede türke verilipte kürde verilmeyen ne varsa söyleyinde bilelim.ekmeğimizi paylaşıyoruz,suyumuzu paylaşıyoruz ama toprak derseniz paylaşmayız savaşırız,elinizdeki tapulu topraklarınızıda alırız.

20
16
yanıtYanıtla
uzatmaları oynuyorlarfikret_601121@hotmail.co:

vekilde olsa polise kim saldırırsa hemen imha edilmeli..bıktık len sizden

12
23
yanıtYanıtla
AKP KOYUNUnezir_sukan@mynet.com:

Allah Aşkına aklı başında bir kürt bana şunu izah etsin. Bana verilipte kürtlere verilmeyen nedir? Benim faydalandığım ama kürtlerin faydalanamadığı imkan nedir?

18
13
yanıtYanıtla
KÜRTkurt@mail.com:

1. Sen istediğin devlet okulunda ana dilinde ücretsiz eğitim alabiliyorsun ama Kürt alamıyor.2. Sen Türk olabiliyorsun ama bir Kürt, Kürt olamıyor (Kimlik kelimesinin anlamını biliyorsan bunu anlarsın)3. Kürt senin devletinin var oluşuna karışmıyor ama 'sen' onun özerklik deyişini bile hazm edemiyorsun.4. Sen batılılar tarafından çizilen sınırlarında akravalarınla mutlu bir şekilde yaşıyorsun ama 'sen' o sınırlarla halen birçok Kürt akrabaları birbirinden ayrı tutuyorsun.5. Türkiye dışında bir ülkede çocuk sahibi olsan çocuğun Türk kimliğini konsolosluktan alabiliyorsun ama bir Kürt çocuğuna Kürt kimliği alamıyor.6. Sen Kürtler için işgalci ve asimilasyoncusun ama sen Kürt olabileceğini bile düşünmeden aslıyla yaşamak isteyenlere laf atıyorsun. (Osmanlıca bilmediğinden ve Osmanlıda nüfus sayımı isim üzerinden yapılmadığından, aslının ne olduğunu öğrenmenin imkansız olduğu bilsen sende Kürt olmayı tercih ederdin.DAHA SAYAYIMMI...?

yanıt0
yanıt0
dewrana@gmail.com:

izaha gerek yok. yorum yaptgn haberin baslıgına bak. Polis, BDP'li Vekilin Konuşmasını Yarıda Kestineden baska bir partinin degilde bdp olunca arada polis var. peki sebp ney : 16 defa itiraz edildigi halde her seferınde bdp kazandı dıye ağrı da yapıan secım iptal edildi.

yanıt0
yanıt0
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title