Haberler

Gelinden 85'lik Kayınpedere Nikah Davası Yargıtay'a Gönderildi

Güncelleme:

Emekli maaşı için kayınpederiyle evlendirilen kadının, evlenmesini kabullenemeyen evlat tarafından açılan dava, yerel mahkeme tarafında reddedildi.

Mersin'de 2 çocuk annesi kadının, emekli maaşı için kayınpederiyle evlenmesinin ardından babasının ölmesiyle evliliği kabullenemeyen evlat tarafından 2001 yılında açılan dava, 2. kez yerel mahkeme tarafında reddedilerek Yargıtay'a gönderildi.

EMEKLİ MAAŞI İÇİN BABASIYLA NİKAHLADI

Adana'da emekli Selahattin Ö., eşi Semiha Ö. 1997'de ölünce Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yalnız yaşamaya başladı. Selahattin Ö.'nün eşinden boşanan küçük oğlu 56 yaşındaki Bahadır Ö., 1999'da evi yanıp felç olunca iddiaya göre babasının emekli maaşını alabilmek için nikahsız yaşadığı ikinci eşi Günnur G.'ye babası ile resmi nikah kıydırdı. Nikahı Çamlıyayla ilçesinin Darıpınar köyü muhtarı 8 Ağustos 2000'de kıydı.

EVLİLİĞİ KABUL ETMEYEN DİĞER EVLAT DAVA AÇTI

Ruh sağlığı da yerinde olmadığı öne sürülen 85 yaşındaki Selahattin Ö., evlilikten 4 ay sonra hayatını kaybetti. Gelin-kayınpeder evliliği ise mahkemelik oldu. Bu evliliği kabullenemeyen ve ailece rencide olduklarını söyleyen inşaat mühendisi Salih A. Ö., 2001'de Mersin 2. Aile Mahkemesi'ne 'evliliğin mutlak butlan ile sakat, geçersiz olduğunun tespiti, iptali' talebiyle dava açtı.

"BU EVLİLİK AİLEMİZİ RENCİDE ETMİŞTİR"

Salih A. Ö., avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede, yengesinin sahte evrak ve belgelerle felçli babasıyla evlendirildiğini öne sürerek, "Kardeşim Bahadır, nikahsız yaşadığı 2 çocuk annesi eşi Günnur'u babamın mirasçısı yapabilmek için felçli ve akli melekeleri yerinde olmayan babamla hukuken geçersiz işlemlerle evlendirmiştir. Bu evlilik ailemizi rencide etmiştir" diye başvuru yaptı. Ancak başvurusu bir türlü mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Salih A. Ö. bu mücadelesini bırakmayarak 2006 yılında Mersin 2. Aile Mahkemesi'de dava açılmasını sağladı. Yerel aile mahkemesi Salih A. Ö.'nün başvurusunu reddetti. Bunun üzerine Ö. kararı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ölen Selahattin Ö.'nün akli dengesinin yerinde olup olmadığına karar verilmesini isteyerek yerel mahkemenin kararını bozdu. Bunun üzerine Mersin 2. Aile Mahkemesi'nde dava yeniden başladı. Mahkeme adli tıptan Selahattin Ö.'nün akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde rapor istedi. Adli tıp ise ölen bir kişinin akli dengesinin yerinde olup olmadığına karar veremeyeceklerini, mahkemenin şahitleri dinleyerek karar verebileceği hükmüne vardı.

"ALİ DENGESİNİN YERİNDE OLUP OLMADIĞINA KARAR VERİLEMEMİŞTİR"

Bunun üzerine yerel mahkeme dün "Selahattin Ö.'nün akli dengesinin yerinde olup olmadığına karar verilememiştir. Bu nedenle Salip A. Ö.'nün talebinin reddine" diye karar vererek davayı yeniden Yargıtay'a gönderdi.

Salih A. Ö. bu durum karşısında çok şaşırdığını belirterek, "13 yıldır süren hukuk mücadelem devam edecek. Bu karar Yargıtay'dan yine dönecek. Daha önce de iki çocuklu gelin kayınbaba evliliği davası, 2 yıl sürdükten sonra hakim tarafından dava açamazsın diye reddedildi ve bu karar Yargıtay tarafından bozuldu. Çünkü gerçek bir butlan davası, aile hukukumuzda, gelin ve kayınbaba, alt ve üst evlenme diye bir şey yoktur. Suçlu tarafından bu ikrar ediliyor. Gelin 'eşim bana nikah yapmadığı için çocuklarımdan dolayı ben kayınbabamla soyadı için evlendim' diyor. Yargıtay tarafından karar bozulup geldikten sonra 2. konumu akli dengesi konumuna getirildi.

2. KEZ REDDEDİLDİ

Babam kardeşimin nikahsız yaşadığı iki çocuklu eşiyle evlendirildi. ve şuanda İstanbul'da beraber yaşıyorlar. Mahkeme bugün bizim başvurumuzu reddetti ve 2. kez Yargıtay'a gönderdi. Çünkü Yargıtay akli dengesi yerinde mi değil mi diyor. Adli tıptan gelen raporda ise ölmüş bir insanın akli dengesinin yerinde olup olmayacağı konusunda karar veremeyecekleri, şahitler ile buna karar verileceğini hükmetmişler.

"AKLİ DENGESİ YERİNDE OLSA NE OALCAK"

Akli dengesi yerinde olsa ne olacak. Bu adam felç, 2 kez prostat ameliyatı geçirmiş, tansiyonu yüksek, yürüme engelli ve bu dağ başında bir köyde nikah yapılıyor. Mevcut bulunduğu Çamlıyayla, Fakılar köyünün hepsi tanıdık akraba ve neticede Darıpınar Köyü'nün muhtarı getirilip nikah kaldırılıyor. Daha sonra da evraklar yok edilmesi için muhtarlık yakılıyor. Bu bir içtihat olacak. Bu Türkiye'de içtihat olacak. Bu gibi Türkiye'de binlerce, yüzlerce, kayınbabasıyla evlenen gülle nikah var. Hükümetimiz de bugün bunların peşine gidiyor, bununla ilgili yaştan dolayı bugün yarın kanun çıkmak üzere" dedi.

Kayınpederi ile emekli maaşı için evlendiği iddia edilen Günnur Ö. ise avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği cevabi yazıda, eşi Bahattin'in kendisine nikah kıymaması nedeniyle zorunlu olarak kayınpederi ile nikahlandığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çamlıyayla Yargıtay Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (7)

BURAYA DİKKATfikret_601121@hotmail.com:

ama herkres anlaşmalı boşanıp 1 kuruş para yatırmadan bedava emekli olup yetim maaşı alıyor..hemde ölesiye kadar

9
0
yanıtYanıtla
frtftvardar@hotmail.com:

alan razı veren razı

3
3
yanıtYanıtla
kaosilkeersel@hotmail.com:

kadınların çözüm arayışları bıtmez ki.. yaslı evlı adamlarla evlenmek beraber yasamak her devırde ve kulturde oluyor çözum arayısı mıras sorun oluyor fakat bı sekılde nasıplenıyor gırdıgı bu yolda guclu degıl cunku kendı kendını kurtaramaz bı yere yamalanmak zorunda

5
0
yanıtYanıtla
acgozluilkeersel@hotmail.com:

nıyetın kotu oldugu bellı hukuken suc mu degıl fakat ınsan kanunen babasıyla evlenebılırmı torunlarının annesıyle evlenılır mı lan parayı alsında

4
1
yanıtYanıtla
acızlıkilkeersel@hotmail.com:

kayınpederle evlenmek falan tabı suc ama adam oglunun yapmadıgı nıkahı yapmıs genc kadınların evlı yaslı erkeklere nıkah yyaptırdıgı hep oluyor acız kadınlar olan mıras hukukunda obur evlatlara oluyor

2
0
yanıtYanıtla
acızlıkilkeersel@hotmail.com:

85 te cok abı sanırım bu oglunu resmı dusun artık

0
1
yanıtYanıtla
emeklimevl-t-38611@hotmail.com:

emekli maaşlarında çok hileler var deniyorki 1emekli30yıl 40 yılemeklimaaşı alıyor böyle hayasız kişilerin yüzünden emeklimaaaşlarıd amaalaef düşükoluyor emekliolacak grçekkişilerde emekliolamıyor yaşuzadıkça uzuyor bir emeklinin maaşı öldükten sonra sonlanmıyorki ya kız çocukları anlaşmalı boşanıyor yıllarc ahaketmeden maşalıyor yada kayın pederleriyle nikah kıyım esas kocasıyla nikasız yaşıyor ve yıllarc aemeklimaaşıalınıyor açıkçası kız çocukları nihanı düşürüp babamaaşınıyıllarc aalarak kocalarıyla nikahsı zyaşıyor erkek çocuklarıd aeşlerinden ayrılarak babalarıyla eşini nikahlıyor ve yıllarca beraber yaşayıpemeklimaaşıalıyorlar türkiyede tahminime göre böyle haksız maaşalan en az 1000 000 kadın bu yazdığım şekild emaaş alıyor suyu kökten kurutmak için kanun değişmeli evlenip boşanan kadınlar ababa maaşı bağlanamaz konun acilen çıkmalı alanlarınd amaaşları kesilmeli ve oğluyl aevlenipt eboşanan kayın pederiyle nikah kıyan kadınlarad amaaş bağlanamaz diy

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title