Haberler

Nöbet Arkadaşını Öldüren Askere 5 Yıl Hapis

Güncelleme:

Silah arkadaşı Eren Özel'i, 'tüfeğiyle dürterek uyandırırken öldürmek'ten Ahmet Aktaş'a, 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan beş yıl hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş'ta, silah arkadaşı er Eren Özel'i, "tüfeğiyle dürterek uyandırırken öldürdüğü" iddia edilen er Ahmet Aktaş'a 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan beş yıl hapis cezası verildi. Karar duruşmasında dinlenen bilirkişi, er Özel'in derin bir uyku içindeyken vurularak öldüğünü ifade etti.

YATTIĞI YERDE VURULDU

Er Özel, 8 Eylül 2011'de Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugayı'nda askerliğini yaparken üst devresi er Ahmet Aktaş'la birlikte nöbete gitmişti. İddialara göre İlkin Aktaş uyumuş, sonra Özel aynı bölümde kıvrılarak uyumuştu. Özel, olayın ardından yattığı yerde sol gözünden vurulmuş vaziyette ölü olarak bulunmuştu. Önce erin intihar ettiği söylendi. Aynı gün ifadesi alınan Aktaş tüfeğinin duvara çarpıp ateş aldığını öne sürdü. İkinci ifadesinde, duvara yasladığı tüfeğin Özel'in üzerine düştüğünü, erin de tüfeği tutup ayağa kalkmak isterken patlama olduğunu iddia etti. Üçüncü ifadesinde, tüfeğin kapıya çarparak patladığını savundu. Dördüncü ifadesinde ise 'tüfeğiyle dürterek uyandırdığı sırada namluya dokunması' sonucu Özel'in kendisini vurduğunu iddia etti.

İHTİSAS KURULU 'UZAK' DEDİ AMA...

Aktaş'ın yasak olmasına rağmen kulübede neden şarjör taktığı, tüfeğin emniyetinin neden açık olduğu anlaşılamadı. ATK 1. İhtisas Kurulu tarafından verilen ilk raporda, "Özel'i öldüren kurşunun uzak atış mesafesinden atıldığı" ve ölümün kaza sonucu gerçekleşmiş olabileceği ifade edildi. Aktaş'a 'bilinçli taksirle adam öldürme' iddiasıyla 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Gaziantep Askeri Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu arada, Özel Ailesi'nin başvurusu üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nadir Arıcan'ın hazırladığı uzmanlık raporunda, Özel'in kasten öldürülmüş olabileceğini ifade edildi. Prof. Arıcan, atışın uzak değil, bitişik mesafeden yapıldığına dikkat çekerken, Özel'in sol kulağı arkasındaki sıyrık için de, "Ölüm öncesi ya da sonrasında sıyrık oluşturacak nitelikteki cisimlerle künt travma sonucu olduğunu düşündürmektedir" dedi. Özel'in dizlerini kendine çekip sol elini bacakları arasına sıkıştırmış haldeki görüntüsü karşısında da Arıcan, "Uyku pozisyonunda olduğunu düşündürmektedir. Bulgular Ahmet Aktaş'ın, namludan tutup kalkmak üzereyken silahın ateş alması öyküsünü desteklemiyor" dedi.

MAHKEME İKİNCİ RAPORA DA İKNA OLMADI

Askeri mahkeme, ATK ile Prof. Arıcan'ın raporlarını tekrar ATK 1. İhtisas Kurulu'na gönderdi ve çelişkinin giderilmesini istedi. Kurul 16 Temmuz 2014'te ikinci bir rapor hazırlayarak, mahkemeye sundu. İlk raporunu tekrar eden kurul, ölümün sanığın anlattığı şekilde gerçekleşmiş olabileceğinde ısrar ederek, "Kişinin bulunduğu ortam, olayda kullanılan silahın özellikleri, ateşli silahın mermi çekirdeği giriş yarası lokalizasyonları, atış mesafesi özellikleri birlikte değerlendirildiğinde, yaralanmanın sanık ifadesinde belirtildiği şekilde meydana gelmiş olabileceği mütalaa olunur" dedi.

ATK raporu ile ikna olmayan askeri mahkeme Gaziantep Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin Dülger'i davet ederek, dosyayı kendisine teslim etti.

BEŞ YIL HAPİS

Karar duruşması, 25 Aralık'ta görüldü. Mahkeme salonunda bir nöbet kulübesi maketi kuran ve 94 fotoğraflık bir slayt gösterisi yapan Prof. Dülger, sanığın öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek, "tüfeğin duvardan kayması sırasında sanığın tüfeği tutarken tetiğe basması veya dokunması daha yüksek bir olasılıktır" dedi. Dülger ayrıca, er Özel'in doğal uyku halinde hayatını kaybettiğini vurguladı. Askeri savcı da esas hakkındaki mütalaasında, sanık Ahmet Aktaş'ın emir ve talimatlara aykırı olarak şarjör taktığını, emniyet mandalını kapalı bulundurması gerekirken tek atışa getirdiğini ve tüfeği kontrol etmediğini kaydetti. Tüfeğin kendiliğinden patlamaya dair bir arızasının olmadığını vurgulayan savcı, er Aktaş'ın, "Dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde hareket etmesi ve bu esnada elinin de tetiğe gelmesi ile" silahın ateş aldığını ve Eren Özel'in öldüğü ifade etti. Mahkeme de Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/1. maddesi gereğince 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan Aktaş'a beş yıl hapis cezası verdi. Özel Ailesi'nin avukatı Tonguç Aslan, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

(Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kahramanmaraş Ahmet Aktaş Eren Özel Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (20)

...:

''bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçunun cezası 5 yıl mı? benim de kafamda 2 kişi var, toplam 10 yıl yatar çıkarım ne güzel memleket loo

40
1
yanıtYanıtla
Antalyalı:

atlanılan bir husus var ! Hadi herşey kazara, şarjör takılmıi, emniyet açılmış. . . peki tüfeğin kurma kolu nasıl çekilmiş!! bilenler bilir piyade tüfeklerinde kurma kolu ancak ateş edeceğin zaman çatışma anında çekilir. Bence usta asker kasten adam öldürmekten yargılanmalıydı.

30
1
yanıtYanıtla
birisi:

mantığın bittiği yerde askerlik başlar diye boşuna dememişler

28
2
yanıtYanıtla
NısebinMobil-IOS:

Bunlar mı ulan PKK'yı bitirecek olanlar :)))

17
11
yanıtYanıtla
tema:

adam öldürme normalde 10-15 yıl nasıl oluyor bu kaza diyemi (sözde)

22
1
yanıtYanıtla
FEYYAZ:

Benim bildiğim terör bölgesi olmayan yerde nöbetlerde dolu şarjör takılmaz, bu olayda bir terslik var bence. . .

11
3
yanıtYanıtla
CabbarmobilWeb@haberler.com:

Baskalarini da öldürme görevi verildi.Ama uyarildi o kadar iyi yapki Intihar etti sansinlar denildi. Emret komutanim.

9
3
yanıtYanıtla
tüfek kendiliğinden patladım gümmm dedi:

bu masala inanan varmı. . . . resmen cinayet bu. . . ayrıca asker arkadaşınında öldürdüğü şüpheli gibi. . . terhis olan askerler 1 yıl sonra vicdan azabından aileye bilgi verecek belkide cinayet olduğu yine ortaya çıkacakır. . iştimada tüfek kendiliğinden ateş alıp neden bir yüksek rütbeli subayı şimdiye kadar öldürmedide bu tüfek her zaman erleri vurdu. . . . . . . . . . . .

7
3
yanıtYanıtla
timur selçuk:

zor bir durum arkadaşının öldüğünemi yansın , beş yıl cezayamı .

3
5
yanıtYanıtla
ÖMER:

Adalet ve eğitim sistemi yozlaşmıştır. Acilen sistemin değişmesi lazım.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title