Haberler

Nasrallah'ın En Yakın Adamı MOSSAD Ajanı Çıktı

Güncelleme:

İsrail'in İstihbarat örgütü MOSSAD'ın Lübnan'da Hizbullah örgütüne ajan sızdırdığı ortaya çıktı. Üstelik ajan Hizbullah lideri Nasrallah'ın korumasıymış.

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün 'Ünite 910' isimli dış operasyonlar birimine sızan Şavraba adlı ajanın 2008'deki Muğniye suikastinde rol aldığı ve örgüt lideri Nasrallah'la ilgili bilgiler sağladığı ortaya çıktı.

2006'DA YOLLADI, 3 HAFTA ÖNCE DEŞİFRE OLDU

, İsrail'in İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstitüsü'nün (MOSSAD) Lübnan'da Hizbullah örgütüne ajan sızdırdığı ortaya çıktı. Washington Post'ta yer alan bir haberde Mossad'ın Muhammed Şavraba isimli ajanını 2006 yılında köstebeklik yapmak üzere yolladığı ve üç hafta önce deşifre edilen ajanın, Hizbullah lideri İmad Muğniye'ye yönelik 2008 yılında düzenlenen suikastte çok önemli rol oynadığı kaydedildi.

BEŞ MİSİLLEMEYİ İHBAR ETTİ

Şavraba'nın yakalanana kadar örgüt içinde dış operasyonlar birimini yürüttüğü belirtildi. "Ünite 910" adlı Hizbullah'ın İsrail'i hedef alan bölümüne sızan ajanın ayrıca Muhammed Amadar'ın ihbar edilmesi ve Hasan Nasrallah'la ilgili bilgi sızdırılması gibi görevlerde rol aldığı tahmin ediliyor. Şavraba'nın örgüt içinde gerçekleştirdiği casusluk faaliyetleri Hizbullah içindeki en büyük güvenlik çatlaklarından biri olarak görülüyor. Hizbullah, Şavraba'nın ajanlık yaptığını ise ancak Muğniye'nin öcünü almak için İsrail'i hedefleyen 5 misilleme saldırısının başarısız olmasının ardından anladı.

HİZBULLAH MAHKEMESİNDE YARGILANIYOR

Şavraba ile birlikte tutuklanan 4 yardımcısı, Hizbullah mahkemesinde yargılanıyor. İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan 2006 yılındaki Lübnan savaşı esnasında İsrail'in grubun içine köstebek sızdırmanın yanı sıra telekomünikasyon ağlarına dinleme cihazları yerleştirmek gibi casusluk faaliyetleri yürüttüğü de biliniyor.

BM'DEN İSRAİL'E AĞIR FATURA

12 Temmuz 2006'da İsrail'in kaçırılan askerlerini almak için Hizbullah'a yönelik başlattığı saldırılarda binin üzerinde Lübnanlı sivil öldürülmüş, Beyrut enkaz yığınına dönmüştü.

NASARALLAH'IN KORUMASAYDI

İsrail'in olası bir suikastine karşın çok sıkı korunan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah (solda), son olarak 17 Kasım'da Beyrut'ta taraftarlarına seslenmişti. İsrail ajanı çıkan Muhammed Şavraba'nın bir dönem Nasrallah'ın korumalığını da yaptığı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Lübnan İsrail Mossad Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (47)

esatMobil-ANDROID:

diyarbakir isimli hemserim sen Turklere guvenme abd ye guvenmeye devam et ortalama 100 yil sonra Kürt diye bir sey kalmaz

44
18
yanıtYanıtla
isidci:

kahrolsun hizbullah

42
12
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

asil turkler kurtlere guvenmeyin kapinizdan iceri sokmayin hainlerdir

9
40
yanıtYanıtla
bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Hizbullah, pkk, elkaide ,Taliban gibi terör örgütleri emperyalist güçler tarafından kurulmuş ve finanse edilmiştir.

37
10
yanıtYanıtla
isidci:

HDP istediği oyu alamıyor. Güneydoğu''''daki insanlarımız zamanında PKK''''dan çok çekti, şimdi de PKK''''nın uzantısı olan partiye oy vermiyor. Türkiye''''de 15 milyon Kürt vatandaş var, HDP 3. 5 milyon oy alabiliyor. Bölge halkına silahlı baskı yapmasalar onu da alamazlar.

31
13
yanıtYanıtla
her olayin arkasinda yahudiler vardir..!:

Gecmisten günümüze kadar yahudiler, bütün semavii dinleri yok etmeye calistilar, , tevrati ve incili tahrif ettiler, bir rivayete göre 70 tane peygamberi sehit ettiler, kur''ana da saldirdilar, , ama basaramadilar, ancak müslüman gözüküp, müslümanlari bölmeyi basardilar, , aleviler siiler hariciler vahhabiler dürziler isidciler hep yahidilerin oyunlaridir, , dünyada en büyük islam düsmani yahudilerdir, .

35
1
yanıtYanıtla
kılıc:

bunların seriatla bir alakası yok

28
5
yanıtYanıtla
sakin:

şiaların hepsi zaten yahudilere çalışıyo. islam düşmanı köpekler

24
8
yanıtYanıtla
serhatmobilWeb@haberler.com:

Aşırı İsrail düşmanı gibi görünenlere bakin, yaptiklari israilin işine yarıyor hep. Türkiye de öyle maalesef. Müslümanları kandırmak için aşırı söylemler yeterli.

11
20
yanıtYanıtla
ramazan tatar:

akp yi kim kurduğunu abdurrahim dilipaka sor o söyler sana

20
10
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title