Haberler

Murad Bayar Görevinden Alınmadan Önce Doha'da Gulf Times'e Konuştu

Katar'da yayımlanan Gulf Times gazetesi, 27 Mart'ta üçlü kararname ile görevinden alındıktan bir gün sonra Başbakanlık Başmüşaviri olarak atanan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın görevden alınmadan hemen önce ziyaret ettiği Doha'da gazeteye verdiği demeci yayınladı.

Katar'da yayımlanan Gulf Times gazetesi, 27 Mart'ta üçlü kararname ile görevinden alındıktan bir gün sonra Başbakanlık Başmüşaviri olarak atanan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın görevden alınmadan hemen önce ziyaret ettiği Doha'da gazeteye verdiği demeci yayınladı. Murat Bayar, Türkiye'nin Suriye'de silahların "yanlış kişilerin eline geçmesinden kaygı duyduğunu" belirtirken Türkiye'nin Suriye halkının sadece "meşru temsilcileri"ne yardım etmek istediğini ifade etti.

Murad Bayar, Savunma Sanayi Müsteşarı sıfatıyla katıldığı, Doha'da düzenlenen Denizcilik ve Savunma Fuarı Dimdex 2014 sırasında Gulf Times gazetesine verdiği demeçte "Suriye halkı çok acı çekti" dedi ve Türkiye'nin Suriye'de "demokratik ve istikrarlı bir hükümetin" kurulmasını istediğini anlattı.

Türkiye'de halen bir milyona yakın mülteci olduğunu da belirten Bayar, Suriye'de El Kaide'ye bağlantılı El Nusra Cephesi ve İŞİD gibi güçlere değinirken de Türkiye ve diğer Batılı ülkeleri silahları "yanlış ellerin geçmesinden büyük bir kaygı duyduğunu" belirterek "Bu, bizim komşu ülke olarak en büyük kaygımızdır, bu nedenle ki oradaki halkın sadece meşru temsilcilerine yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.

Murad Bayar, Türkiye'nin tüm bölge ülkeleriyle iyi ilişkileri geliştirmek ve sürdürmek istediğini de vurgularken, "İran ile çok iyi ilişkilerimiz var. Tüm Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ile ayrı ayrı sağlam ilişkilerimiz var. Zaman zaman meseleler ve farklı görüşler olur ama bu, uzun vadede ortaklığımızın sürmeyeceği demek değil" şeklinde konuştu.

Gulf Times, 2004 yılından beri yürüttüğü görevden 28 Mart'tan alındığına dikkat çektiği haberinde Murad Bayar'a 25 Türk savunma sanayi şirketinin yer aldığı bir heyetin eşlik ettiğine de işaret ettiğine dikkat çekti.

Haberde ayrıca Bayar'ın, fuar sırasında 26 Mart'ta Katar'ın sahil güçlerine 17 adet hızlı devriye botunun sağlanmasını öngören bir mutabakat zaptının iki ülke arasında imzalanması dolayısıyla düzenlenen törende bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Murad Bayar Türkiye Times Doha Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title