Haberler

Muharrem İnce: Önce Devrimciliğimizi, Solculuğumuzu Hatırlayacağız

Güncelleme:

Muharrem İnce, "Kara bulutların arasında kaybolmamak için, iktidar olmak için önce kendimiz olacağız, önce devrimciliğimizi, önce solculuğumuzu hatırlayacağız." dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, "Kara bulutların arasında kaybolmamak için, iktidar olmak için önce kendimiz olacağız, önce devrimciliğimizi, önce solculuğumuzu hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle ilgilenmiyorum. Bana büyük isimler değil, bana büyük davaya inanmış isimler lazım" dedi.

CHP'nin 18.Olağanüstü Kurultayı ATO Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Genel Başkan Adayı, Yalova Milletvekili Muharrem İnce kurultayda yaptığı konuşmasına, Hasan Hüseyin Korkmazgi'in "Acılı bal eyledik" şiiriyle başladı. Daha sonra, Büyük Önder Atatürk, İsmet İnönü ve Kurutuluş Savaşı şehitlerini selamlayan İnce, konuşmasında umut vurgusu yaptı. "Umut bir iddiadır, umut bir başlangıçtır, umut inanmaktır, yaşama şekil vermektir umut, yaşama biçim vermektir umut" diyen İnce, "Umut geleceğe hazırlanmaktır, umut varsa, zorluk, bahane yoktur. Umut varsa yapılması gereken işler, aşılması gereken engeller vardır. Umut bir başlangıçtır. Umut bir inandırmaktır. Umut yaşama biçim vermektir. Umut varsa zorluk yoktur. Umut varsa yapılması gereken işler vardır" ifadelerini kullandı.

-"GENEL MERKEZİN IŞIKLARI SABAHLARA KADAR YANACAK"-

Genel Başkanlık için iddiaları olduğunu belirten İnce, şöyle devam etti:

"Ben genel başkan olduğumda CHP'nin genel merkezinin ışıkları sabah kadar yanacak onun için buradayım. Seçim akşamları genel merkezin önünü cenaze evine değil, bayram yerine döndürmek için bu kürsüdeyim.

15 yaşındaki Berkin'inim anasını meydanlarda yuhalatan o adamı oradan indirmek için buradayım. Çocuklarımızı istemedikleri okullara kaydedenleri iktidardan uzaklaştırmak için buradayım.

Evlatlarımızın sokaklarda sopalarla dövülerek öldürülmemesi için buradayım. "Özgürlük' diyenleri gazlatmamak, coplatmamak için buradayım.

-"CUMHURBAŞKANINI YÜCE DİVANA GÖNDERMEK İÇİN BURADAYIM"-

Aile boyu imar, rant, arsa, villa, dolar, avro telaşına düşmüş olanların Atatürk'e, İsmet İnönü'ye "iki ayyaş' dememesi için buradayım.

Uludere'de 12 yaşındaki çocuklarımızın bombalanmaması için buradayım.

Komşularımızı sıfırlatmamak, El-Nusra gibi, IŞİD gibi kafa kesen terör örgütlerini komşumuz yaptırmamak, gençlerimizi bu örgütlere kaptırmamak için buradayım.

Evindeki paraları sıfırlayan, haram paraları para sayma makinasıyla sayan, hırsızlığı kapatmak için de yargıyı kendisine bağlayan cumhurbaşkanını yüce divana göndermek için buradayım. Umut, özgürlük, emek, ekmek demek için buradayım."

-"BANA BÜYÜK İSİM DEĞİL DAVAYA İNANMIŞ İSİMLER GEREK"-

Konuşmasında, partinin "sağa açılım" politikalarını eleştiren İnce, "Kara bulutların arasında kaybolmamak için, iktidar olmak için önce kendimiz olacağız, önce devrimciliğimizi, önce solculuğumuzu hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle ilgilenmiyorum. Bana büyük isimler değil, bana büyük davaya inanmış isimler lazım" dedi.

Türkiye'de demokrasi isteniyorsa önce CHP'de demokrasinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten İnce, "Üyelerimize, örgütümüze güveneceğiz. Bütün adaylıkları üyelerle ön seçimlerle yapacağız. Kişilerin partisi değil, ilkelerin partisi olacağız" dedi.

-"İLK İKİ SEÇİMDE PARTİYİ BİRİNCİ YAPAMAYAN GİDER"-

Genel Başkan seçilmesi durumda tüzük değişikliği sözü de veren İnce, şunları dedi:

"Artık bu partide genel başkanın ne zaman seçileceği, ne zaman istifa edeceğini tartışılmayacak, tüzükte yazacak. Tüzük diyecek ki, "Genel başkan olduktan sonra ilk iki seçimde partiyi birinci partiyi yapamazsan gidersin.' Bu Sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak, benim için de geçerli olacak. İlk iki seçimde birinci yapamayan gider. Artık millet "CHP'nin genel başkanı ne zaman gidecek' diye bekleyemeyecek. Tüzükte yazılacak, herkes buna uyacak. Ülkenin sorunlarını, tarım, sağlık, sanayi konuşacağız. Hiçbir genel başkan artık "anlamlı oy kaybından' söz edemeyecek.

Artık CHP rakiplerinin karışma ihtimalinden, Bülent Arınç ve Tayyip Erdoğan'ın kavgasından, Abdullah Gül'le çekişmesinden medet uman bir parti olmayacak."

-"SAĞDAN NASIL OY ALACAĞIZ"-

CHP'de sağa ve sola açılmanın tartışılması gereken bir konu olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Biz program partisiyiz. Bu programımızı kabul eden, tüzüğümüzü kabul eden, geçmişte nerede siyaset yaparsa yapsın, gelip bizim partimizin bir neferi olabilir. Şu mantık doğru bir mantık değildir, "Halk muhafazakar, halk sağda, oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım, oylar da çantada keklik olsun.' Yani seçmene diyoruz ki, "Ben sağcı değilim ama seni kandırmak için bu sağcıyı öne sürdüm, hadi gel şimdi oltaya' diyoruz. Bu mantığı doğru bulmuyorum. Biz bu toplumun sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz."

-"BAŞKENTE ADAY ÇIKARAMIYORSAK HEPİMİZE YAZIKLAR OLSUN"-

İnce, "90 yıllık parti, cumhuriyeti kuran parti, başkentte bile kendi kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. "Ben şimdi CHP Parti Meclisi'ne girersem beni CHP'li zannederler' diyen birini başkente aday yapıyorsak, bu partinin evlatlarından böyle bir yiğit yoksa hepimize yazıklar olsun" dedi.

Sağdan oy istenebileceğini, partiye yeni isimlerde kazandırılabileceğini söyleyen İnce, "Ama kendi ilkelerimizden vaz geçmeye, değerlerimizden uzaklaşmaya, onları başkalaştırmaya, itibarsızlaştırmaya kesinlikle hayır. Peki biz nasıl oy alacağız? Nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, farklılıklara saygı duyarak, bireyin çıkarlarının korunmasına yardımcı olarak, haklarını özgürce kullanmasının koşullarını yaratarak, sorunlarının çözümüne katkı sağlayarak, sağcının, solcunun, sandık başına gitmeyenin oyunu alabiliriz. Kendimiz olarak alabiliriz. Ecevit yüzde 42'yi nasıl aldıysa biz de öyle alabiliriz" diye konuştu.

İnce'nin sözleri salondan alkış alırken, İnce platformda yürüyerek partililere seslendi. İnce'nin konuşması işaret diline de çevrildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muharrem İnce İsmet İnönü Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title