Haberler

Mehmet Topuz Biyografisi

Mehmet Topuz
Doğum YeriYozgat / Türkiye

Mehmet Topuz Kimdir ?

Mehmet Topuz 8 Ekim 1983 Yozgat doğumlu Türk futbolcu. Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Mehmet Topuz, 7 Eylül 1983 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1999 yılında Kayseri Yolspor altyapısında başlayan Topuz, 2000 yılında Kayseri Erciyesspor'a transfer olmuş ve Kayseri Erciyesspor ile profesyonel sözleşme imzalamış ve 2000-2004 yılları arasında Kayseri Erciyesspor forması giymiştir.
Topuz, buradaki performansı ile milli takımlarda görev almaya başlamıştır. Mehmet Topuz, 2004 yılında Kayseri Erciyesspor forması ile 1. Lig'nde şampiyonluk yaşamıştır. Topuz, 2004 yılında Kayseri Erciyesspor ile Kayserispor'un isim değişikliğine gitmesi üzerine, Süper Lig'de Kayserispor forması giymeye başlamıştır.

Bu dönemde Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı forması giymeye de başlayan futbolcu, 2006-07 sezonunda UEFA Kupası'nda da mücadele etmiştir. Bu dönemde Çek Cumhuriyeti ile yapılan özel maçta ilk kez Türkiye Milli Futbol Takımı forması giyen Mehmet Topuz, 2007 yılında ise Kayserispor takım kaptanlığına getirilmiştir. Transferi yılan hikayesine dönen Mehmet Topuz önce Beşiktaş forması giymiş, aileden Beşiktaş taraftarı olduğunu, hiçbir zaman Fenerbahçe'ye imza atmayacağını NTV Spor ekibinden Hakan Gündoğar’a yaptığı özel açıklamada belirtmiş; ancak iki kulüp anlaşamamış ve sonrasında da Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe'ye geldiği ilk sezonda memleketinin plaka numarası olan 66 numarayı giymiştir. Fenerbahçe'deki ikinci sezonunda ise geldiği kulüp Kayserispor'un şehri olan Kayseri'nin plaka numarası olan 38 numaralı formayı giymiştir. Ayrıca Mehmet Topuz, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı'nın 34 maçının hepsinde forma giyerek Türkiye liglerinde bir sezonda en fazla maça çıkma rekorunu bir sezonda 32 kez forma giyen Beşiktaş oyuncusu Bobô'dan almıştır.

title