Haberler

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin müfettiş görevlendirdi

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın firari sanığı Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden bazı polislerin, gizli tanık ifadesinin içeriği konusunda kendisini zorladığı yönündeki iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Mahkeme süreci devam eden Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir." denildi.

İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin açıklama yayınladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir." denildi.

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin müfettiş görevlendirdi

BAKANLIKTAN "ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ" AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın firari sanığı Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddialarının ardından açıklama yaptı. Bakanlık, sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu.

MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara'daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin müfettiş görevlendirdi

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik sosyal medyadaki paylaşımlarında, davada gizli tanık olduğunu söylemiş, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün AK Parti'ye darbe yaptığını iddia ederek bunu ispatlayabileceğini savunmuştu.

AYHAN BORA KAPLAN DAVASI

İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D'nin beyanları üzerine başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin müfettiş görevlendirdiAyhan Bora Kaplan

Suç örgütü üyelerinin Kaplan'ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda, farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan'ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H'nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D'ye 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E'nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, müşteki Muhammed S'nin 2 otomobilinin gasbedilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B'nin darbedilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu.

İddianamede Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", 7 kişiye yönelik "kasten yaralama", 2 kişiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kişiye yönelik "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve 2 kez "suçluyu kayırma" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169'ar yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ankara Emniyet Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü Serdar Sertçelik Sosyal Medya Mülkiye Ankara Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (6)

Usta Usta:

Ülkeyi geçtik bölgeyi geçtik il ilçe de geçtik köylerde bile Çar çakal türedi

157
0
yanıtYanıtla
hakan er:

Herkez rölünü çok güzel oynuyor

118
5
yanıtYanıtla
israfil çengel:

polis göz açtırmasın çeteler devletin varlığını hissetmeli.polisi kutluyorum

73
4
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Mini mafya ülkesinden manzaralar. Bu kadar çok örgüt , oluşum, çete nasıl oluyor da Türkiye'de faaliyette bulunuyor ????

38
4
yanıtYanıtla
Furkan Kutlay:

Kimi kandıyorsunuz sakaldaki çocuk bile bilyor devletin içimden destek aldığını .. Yoksa kimin haddine Emniyet genel müdürlüğü bahçesinden adam kaldırmak Ankara’da milleti haraca bağlamak arkasında çok büyük güç olmasa yapabilir mi ??

13
0
yanıtYanıtla
Sezer AYDOĞDU:

Sünnet düğünde halay ceken diğer kişileri ne zaman alacaksiniz ? Her gün mafya videoları yayınlıyorlar.

10
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title