Haberler

Ünlü Müzisyenlerden Geri Dönüşüme Destek

Güncelleme:

Müzik dünyasının ünlü isimleri, ÇEVKO'nun ambalaj atıklarının geri dönüşümüne dikkat çekmeyi hedefleyen projesi için bir araya geldi.

ÇEVKO Vakfı'nın geçen yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde 'Dönüşüm iyi gelecek... Hepimize' sloganıyla başlattığı projesine, bu yıl müzik dünyasının ünlüleri de katıldı.

GÖNÜLLÜ OLDULAR

ÇEVKO ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan projede; Zara, Burhan Şeşen, Reyhan Karaca, Halil Sezai, Yeşim Salkım, Gripin, Cahit Berkay ve Zeliha Sunal gibi ünlü isimler gönüllü olarak yer aldı. Ünlü isimlerin yer aldığı kamu spotları; televizyon ve radyolarda yayınlanmaya başladı. Kampanya ile; 'Ambalaj Atıkları Çöp Değildir' ve 'Geri Dönüşüm Gelecek İçin Yatırımdır' mesajlarıyla halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Mete İmer, kampanya kapsamında yapılan geri dönüşüm çalışmaları sayesinde 2012 yılında 3 milyon yetişkin ağacın kesilmesinin önlendiğini ve bu rakamın 300 dönüm ormanlık alana denk geldiğini söyledi. İmer, geçen yıl 1 milyar 350 milyon liralık tasarruf yapıldığını da açıkladı.

ÇAĞRI YAPTILAR

Ünlü şarkıcı ve gruplar, ÇEVKO'nun hazırladığı kamu spotlarında rol aldı. Projeye gönüllü olarak destek veren ünlü isimler; doğal kaynakların korunması için herkesi geri dönüşüm yapmaya çağırıyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Dünya Çevre Günü Burhan Şeşen Zara Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title