Haberler

ÜNLÜ İSİMLERE REKLAM KURULU'NDAN CEZA YAĞDI!

Güncelleme:

Sosyal medyayı aktif kullanan isimler sık sık reklam yapmaktan da geri durmuyor. Ancak bazıları örtülü reklam yapınca ceza üstüne ceza aldı.

Sosyal medyada örtülü reklam yapan ünlüler, Reklam Kurulu'nun radarına takıldı.

Fenomen Gamze Erçel, 155 bin 712 lira cezaya çarptırıldı. Gülben Ergen, Sedef Kasabalı ve Nisa Bölükbaşı'nın paylaşımlarına da durdurma cezası verildi.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre; sosyal medyada örtülü reklam yapan ünlüler, Reklam Kurulu'nun radarına takıldı.

Gelen şikayetleri inceleyen Reklam Kurulu, 'gamze_ercel' isimli Instagram hesabından 7 Temmuz'da yapılan üç ayrı paylaşımda bir giyim markasının etiketlendiğini ancak herhangi bir reklam ibaresine yer verilmediğini tespit etti.

Bu hareket ile markaya ve ürünlerine yönlendirme yapılmak suretiyle örtülü reklam yapıldığını tespit eden kurul, Gamze Erçel'e 155 bin 712 lira ceza kesti.

unluler-sosyalmedya.jpg

Kurul, Gülben Ergen'e ait olan 'gulben123' isimli Instagram hesabı üzerinden 7 Temmuz'da yapılan cilt bakım ürünü tanıtımında da tüketicilerin reklam konusunda bilgilendirilmediğini, böylece markanın örtülü reklamının yapıldığını belirledi. Ergen'e, anılan reklamları durdurma cezası verildi.

Kuruldan ceza alan bir diğer isimler Nisa Bölükbaşı ve Sedef Kasabalı oldu.

Her ikisine de söz konusu reklamları durdurma cezası verildi.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Sabah Gazetesi Nisa Bölükbaşı Gülben Ergen Gamze Erçel Sadece Sondakika Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title