Haberler

    Şafak Karaman: Cenk'e yaptığım ödemelerin dekontları elimde

    Güncelleme:

    Cenk Eren, önceki gün Kelebek'te yayımlanan röportajında müzik yapımcısı Şafak Karaman'dan "Tanju Okan Şarkıları" ve "Ferdi Özbeğen Şarkıları" adlı proje albümleri için telif alamadığını iddia etmişti: "Sözleşmeme rağmen bana bir şey yatırmıyor.

    Cenk Eren, önceki gün Kelebek'te yayımlanan röportajında müzik yapımcısı Şafak Karaman'dan "Tanju Okan Şarkıları" ve "Ferdi Özbeğen Şarkıları" adlı proje albümleri için telif alamadığını iddia etmişti: "Sözleşmeme rağmen bana bir şey yatırmıyor. Hakların yüzde 20'si bana ait sözleşmede. Ayıp değil mi, iki albümü beraber yapmışız. Onu mahkemeye mi vereyim, değer mi? İlk iki projenin de fikri benden çıkma üstelik. Ona sorarsanız 'verdim, ödedim' diyecektir. Ferdi Özbeğen albümünün sözleşmesi bile yok. Güvenmişim çünkü. Tanju Okan sözleşmesinin üstünden gitmişim imza bile vermemişim."

    MADEM MAĞDUR OLDUN NEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİN

    Şafak Karaman, Eren'in iddiasına şöyle yanıt verdi:

    "Röportajı okuyunca güldüm. Neden mi? 30 yıllık sahne ve sektör tecrübesi olan bir sanatçı kendisine albüm gelirinden hiçbir ödeme yapmayan bir yapımcıyla ikinci albüm için hiç yola çıkar mı? Bırakın Tanju Okan Şarkıları ve Ferdi Özbeğen Şarkıları albümlerini, bu iki proje dışında iki farklı single çalışması da yaptık ve dijitalde satışa çıkardık. Cenk Eren yaptığımız single çalışmalarından hiç söz etmemiş. O zaman şu sorunun cevabını ben çok merak ediyorum; madem ilk albümden mağdur oldun, o zaman neden paranı alamadığın yapımcıyla bir solo albüm ve iki single daha yaptın?"

    Karaman, albümler için neden yazılı değil sözlü anlaşma yaptıklarını da şöyle açıkladı:

    "Bu, Cenk Eren'in kendi tercihiydi. Cenk Eren benim firmamın ilk ve tek sanatçısı değil. Ben her sanatçıyla sözleşme yapmıyorum, yaptıklarım olduğu gibi yapmadıklarım da var. Sonuçta albümler sanatçının özgür iradesiyle imzaladığı belgelerle çıkarılabiliyor. İlk projenin ona kattıklarından memnun olmuş ki benimle sözleşmesiz devam etmeye karar verdi, bir albüm ve iki single daha yaptı."

    İSTERSE HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATABİLİR

    Karaman, Cenk Eren'e yaptığı ödemelerin dekontlarının elinde olduğunu dile getirdi: "Yaptığım ödemelerin banka dekontları mevcut, ancak sözleşmenin gizliliği nedeniyle bu belgeleri sizinle paylaşamıyorum.

    Tanju Okan Şarkıları albümü 2015 yılında çıktı. Üzerinden tam 6 yıl geçmiş. Ben olsam hakkımı 6 yıl sonra yeni albümümün gazete röportajında aramak yerine, şimdiye kadar hukuk yolunu seçerdim. Cenk hukuki anlamda bir sürece girmek isteseydi kendi iradesiyle yapabilirdi ve hala da arzu ettiği an yapabilir. Böyle bir durumda belgeler zaten ortaya çıkar."

    Ona yakışmadı

    Şafak Karaman, Cenk Eren'e kırgınlığını şu sözlerle dile getirdi:

    "Onun aleyhime konuşmalarından inanın bir şey anlamış değilim. Şaşırdım da... Sonra gülüp geçtim. Benim Cenk Eren'le neden husumetim olsun ki? Tabii ki yok. Sadece şunu biliyorum, 'Selda Bağcan Şarkıları' albümü yapmak istediğinde yanlış olduğunu söyledim. Selda Hanım çok kıymetli bir değer ama bana göre onun şarkılarının fikirsel ve müzikal tavrı Cenk Eren adı ve sahnesiyle örtüşmüyor. Selda Bağcan albümü çıkınca aramadım. Çünkü yanlış işti... O da beni Instagram'da takip etmeyi bırakarak tepki koydu. O zaman da gülmüştüm ve çok çocukça bulmuştum. Bu arada ben hala kendisini Instagram'da takip ediyorum. Yeni albümü 'Barış Manço Şarkıları' için yaptığı röportajın içinde hiç gereği yokken, kariyerine olumlu katkılar sağlayan benden bu şekilde bahsetmesini hiç profesyonel bulmadım. 30 yıllık sahne tecrübesi olan bir şarkıcıya yakıştıramadım. Bu davranışını da son derece vefasız buldum."

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Ferdi Özbeğen Tanju Okan Cenk Eren Karaman Magazin Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Bakmadan Geçme

    Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title