Haberler

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'in BM'ye üyeliğinin tekrar görüşülmesi kararını alınca İsrail Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, söz konusu kararın bir kopyasını kağıt imha makinesinden geçirdi. BM Sözcüsü Farhan Haq ise hareketi "tiyatral" olarak niteleyip tüm üyelerin BM Şartı'na saygı duymak zorunda olduğunu bildirdikten sonra "Bu seviyeye inmeyeceğiz." dedi.

Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliğinin tekrar görüşülmesi kararının kopya metni İsrail'in Daimi Temsilcisi Gilad Erdan tarafından kağıt imha makinesinden geçirildi. Temsilcinin yaptığı harekete BM Sözcüsü Farhan Haq'tan peki geldi.

İSRAİL TEMSİLCİSİ BM'NİN FİLİSTİN KARARINDAN RAHATSIZ OLDU

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi'nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

İsrail'in Daimi Temsilcisi Erdan, BM Genel Kurulu'nda düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada Filistin'in BM üyeliğini destekleyen ülkelerin BM Şartı'nı "çöpe attığını" savunarak "İşte bunu yapıyorsunuz." diyerek yanında getirdiği kağıt imha makinesinden BM Şartı'nı geçirdi.

"TİYATRAL EYLEMLER HAKKINDA YORUM YAPMIYORUZ"

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Haq'a, Filistin'in BM'ye tam üyeliğinin tekrar görüşülmesi ve gözlemci üyeye ilave haklar tanınması talep edilen kararın oylandığı oturumda, Erdan'ın BM Şartı'nı kağıt imha makinesinden geçirmesi soruldu.

"Büyükelçilerin sunumların bir parçası haline getirdiği tiyatral eylemleri hakkında yorum yapmıyoruz." diye konuşan Haq, BM Şartı'nın BM'nin kurucu metni olduğuna dikkati çekerek tüm üyelerin buna saygı duymak zorunda olduğunu ifade etti.

"BM ŞARTI HALA BURADA"

Geçmişte de çok fazla benzer eyleme tanık olduğunu kaydeden Haq, eline BM Şartı'nın bir kopyasını alarak "Bakın BM Şartı hala burada." dedi. Haq ayrıca"Bu seviyeye inmeyeceğiz. BM bir diplomasi kurumudur ve diplomasiyi teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Filistin İsrail Sözcü Dünya Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500

Yorumlar (28)

Gökhan Gülmez:

cuk kadar ülkenin curretine bak

642
16
yanıtYanıtla
Gökhan Gülmez:

suç bizde

yanıt71
yanıt7
Ben bilmemm:

Cuk kadar ve milyarlarca USD lik teknoloji üretip satıyor. Ekonomik durumu da bizden çok çok iyi.

yanıt42
yanıt12
Erkan Arslan:

Cuk Kadar Dedigin ülke Aslinda TB2 Kizil Elmalarin Taa Gercek Sahibi Uzun Adam Anlasmali Yutturdu Gitti Ayrica TOGG Deseniz Made in China

yanıt7
yanıt34
CEZA :

gazzedeki mesele sadece müslümanların meselesi değildir.. gazzedeki msele tüm insanlığın sorunudur.. ora bitince sırada hristiyanlar var net olak bu avrupalı vatandaşlar tarafından biliniyor.. ve tepkiler bundan dolayı artıyor.. ama avrupalı yöneticiler bunu atlıyor. sonunda hepsi birden bedel ödeyecek..

302
15
yanıtYanıtla
anti mizantropist:

Yahudiler ve Araplar aynı aynı ırk ve birbirleri ile kardeşlerdir, Anadolu soyları ile hiç bir benzerlikleri yoktur iki kardeş millet kavga ediyor bizim yapmamız gereken uluslararası hukuk ve adalet açısından gereken tepkiyi vermektir ülkeye zarar davranışlardan kaçınmaktır, iki kardeşin din kavgası Türkiye'yi ilgilendirmez.

yanıt4
yanıt14
Kursat Narin:

Filistin de Müslümanlara yapılan zulüm kadar Hristiyanlara da yapılıyor. Avrupa'da bu gündemde tutulmalı. Avrupa Hristiyanların çoğunun bundan haberi yok.

227
43
yanıtYanıtla
Sadık:

Bilmez olurlarmı ,ama elleri kolları Israile karşı bağlı ,gıklarını çıkartamıyorlar.

122
8
yanıtYanıtla
Hacer Geçer:

Bunların beyni basmıyormu onlarında evlatları var aileleri var hiç duşunmuyorlarmı onların silahı onlara döner yazın insanlık ölmüş ne vijdan var nede merhamet??

82
4
yanıtYanıtla
Sinan Bulduk:

O kağıdın geçtiği gibi bir makineden de sen geçersin inşaAllah..

63
4
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title