Haberler

Hollanda'yı temsil eden Joost Klein finale saatler kala Eurovision'dan diskalifiye edildi

Güncelleme:

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı temsil eden Joost Klein, yarışmadan diskalifiye edildi. Kararın gerekçesi olarak; Klein'ın bir ekip üyesine davranışının "yarışma kurallarını ihlal etmesi" gösterildi. Joost Klein dün düzenlenen basın toplantısında İsrail heyetiyle sürtüşme yaşamıştı.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda finale saatler kala Hollanda'yı temsil eden Joost Klein, yarışmadan diskalifiye edildi.

Eurovision organizatörlerince yapılan açıklamada, Hollandalı temsilci Klein'ın, bir ekip üyesine yönelik davranışının "yarışma kurallarının ihlali" olarak değerlendirildiği belirtildi. Klein'ın final yarışmasından diskalifiye edildiği bildirilen açıklamada, "İsveç polisi, yapım ekibinden bir kadın üyeninperşembe gecesi yarı finaldeki performansı sonrasında yaşanan olayın ardından yaptığı şikayeti araştırdı. Hukuki süreç devam ederken yarışmaya devam etmesi uygun değil. Etkinliğimizde uygunsuz davranışlara karşı sıfır tolerans politikası izliyoruz. Güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamaya kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL HEYETİYLE GERİLİM YAŞAMIŞLARDI

İsveç'in Malmö kentinde yapılacak final yarışması öncesi dün düzenlenen basın toplantısında, İsrailli temsilci Eden Golan'a, Polonyalı bir gazeteci, "Etkinliğe katılarak diğer katılımcılar için bir güvenlik riskine neden olduğunu düşünüp düşünmediği" sorusunu yöneltmişti. Bunun üzerine İsveçli sunucu Jovan Radomir'in hemen araya girerek Golan'a "Soruya cevap vermek zorunda olmadığını" söylemiş ve Hollandalı temsilci Joost Klein da yüksek sesle "Neden olmasın?" ifadesini kullanmıştı.

YARIŞMADAKİ BİRÇOK TEMSİLCİDEN "ATEŞKES" ÇAĞRISI

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, "Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısı yapmıştı. Avrupa'nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda İsrail Magazin Güncel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

500

Yorumlar (16)

Sessiz ciglik:

Bizdede bir sertap var kosa kosa gitti sirf kendini sozde cagdas ve demokratik gösterir batinin gozune girmek icin. Onu yapacagina israilin oldugu yerde ben yokum deseydi adini altin harflerle kalpleri yazdirirdi. Ama nerdeee o asalet

487
89
yanıtYanıtla
Emrehan Ozgen:

O da musevi bir aileden geliyor sonuçta, kolay değil onun protestosu

yanıt145
yanıt40
İbrahim Demirel:

Kariyerini etkileceğini bile bile İsrail karşıtı yorum yapan çok sayıda hristyan vardı. Gerçekten bu insanlar büyük bir saygıyı hakediyor. Bu kişiler karşı tarafın Müslüman yada hristıyan olmasına bakmadan Filistin’e destek verdi. Çünkü öldürülen bebekler onlar için sadece bir insandı, rengi, ırkı yada dinine bakmadan destek verdiler. Gerçekten Türkiye beni bu konuda çok şaşırttı. Bugün Türkiye’ye disarıdan bir savaş olsa emınım milyonlarca kaçacak insan var. Korkak bir millet olduk.

yanıt234
yanıt8
Ibrahim Ozturk:

Bizim Müslümanlarda uyusun. Size bir kıyamet alameti daha söyleyeyim güneş BATI dan doğacak

234
16
yanıtYanıtla
Hayko Sayko:

Dik duran mi eğik oturan mu bak buraya...insanların hayvanlaştığını göremiyorsun herhalde ?yani örneğin oldukça zayıf dostum !yazıklar olsunn..ne güzelmiş ama dediğin insanlar sokak ortasında adam katlediyor ortalarda hayvan gibi giyiniyorlar gıdalarla güzel oynuyorlar haklısın ama güneş teknolojiyle güzel doğuyor ?bu arada sorarlar adama ?güneş gibi bir lambanın yaratanı kim ?teslanın sokak lambasına şaşırdın da güneşi yaratanı nasıl anlayamadın diye ?hadi bakalım parlak cvplar ver

yanıt45
yanıt6
Murat Eryüksel:

Gönüllerin şampiyonu

122
5
yanıtYanıtla
akrep kral:

diskalifiye sebebi iyiymiş helal olsun

109
16
yanıtYanıtla
BozkurtTURK:

Tamamen siyasi bir yarışma, Turkiyede ki Ermeniler Ermenistana yüksek puan veriyordu hoşuma gitmiyordu iyi ki katılmıyoruz

83
12
yanıtYanıtla
Kagan Toprak:

Cok onemli bir haberdi tebrikler

18
48
yanıtYanıtla
akrep kral:

önemli tabi İsrailli yarışmacılarla tartııştığı için diskalifiye olmuş haberi bile okumadığın belli

yanıt67
yanıt4
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title