Haberler

Hayatını Kaybeden Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Bağlamalar Eşliğinde Uğurlandı

Güncelleme:

Sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ, Çankaya'daki Pir Sultan Abdal Cemevinden bağlamalar eşliğinde memleketi Sivas'a uğurlandı.

Ankara'da hayatını kaybeden halk ozanı Ali Kızıltuğ için Pir Sultan Abdal Cemevi'nde tören düzenlendi. Tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybeden halk ozanı Kızıltuğ için Çankaya'daki Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, sanatçı arkadaşları ve sevenleri katıldı.

"ANKARA ISSIZ KALMAYACAK"

Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir değerini kaybettiğini belirterek, "Değerler anıldıkça yaşamaya devam eder." dedi. Ali Kızıltuğ'un şiirinde, "Sen yoksun ya öyle ıssız Ankara" dediğini hatırlatan Yılmaz, "Ankara ıssız kalmayacak. Adını andıkça Kızıltuğ yaşayacaktır. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.


PİR SULTAN ABDAL'IN DİZELERİYLE UĞURLANDI

Cenaze erkanında halk ozanları, Pir Sultan Abdal'ın "İnsan-ı kamilden ayırma bizi" dizelerini okudu. Ali Kızıltuğ'un cenazesi, cemevi önünde edilen duaların ardından defnedilmek üzere memleketi Sivas'a uğurlandı.


MERAL AKŞENER DE ORADAYDI

Törene Kızıltuğ'un ailesi ve yakınları ile birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da katıldı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Pir Sultan Abdal Ali Kızıltuğ Çankaya Magazin Haberler

500

Yorumlar (13)

Can DEP:

Sivasli kod isimine.. Diyorki alevileri sevmem bende diyorumki Ben alevi değilim bir suni olarak senin gibi irkci Faşist yobazlari hic sevmem..

10
1
yanıtYanıtla
Murat Karaçaylı:

SevgiliAli kızıltuğ; iyi ki tanıdık,iyi ki sevdik sizi...Dostluğun,paylaşımın,sãdeliğin dürüstlüğün,merhametin anlam bulduğu ve yoğunlaştığı bir insan silüetinde; karşımıza çıkan bir melekdiniz.Eserlerinizle kalbimizde dillerimizde sizi hep yad edeceğiz,yaşatacağız.Büyük usta mekanın cennet olsun.Ailene sevenlerine başsağlığı diliyorum...Güle güle....

3
0
yanıtYanıtla
Aşık Meydani Şahin:

Bir yıldız. daha aramızda ayrıldı Mekanı cennet toprağı bol olsun ışıklar içinde uyu koca çınar

3
0
yanıtYanıtla
Turk delikanlisi:

Bit baglamada tabutunicinekoyun asagida onacoklazim olacak. birtaneda benimyerime onaverin baglamasi cokolsun mekaniturkulerledolsunmu diyelim imam sorunca bumeftayinasilbilirsiniz cematnedediacaba? Iyibaglamacalar cirirdimi defiler acaba iyiyolculuklar adamim

0
2
yanıtYanıtla
Canım türkiyemMobil-IOS:

Allah rahmet etsin,,

1
0
yanıtYanıtla
Uzun mesele:

Sanatçıya değilde cenazeye katılanlara yazık olmuş.

0
1
yanıtYanıtla
Nurten yanmaz:

Ben alevi degilim ama benim aleviyede sunluyede her zaman saygim vardir bence birakin ayrimsizligi her iki tarah ahlah mekanini cennet etsin yattigi yerden utandırmasin

1
0
yanıtYanıtla
Bekirx:

Bir Müslüman dualarla uğurlanır, pardon sizler hangi dine mensupsunuz !?

0
1
yanıtYanıtla
Falkon:

Bak kardeş insanların acısından din çıkarma, o bağlama Rabbe ulaşmada bir araçtır herkes orada Allah Peygamber ve Ehli Beyti için dua ediyor. Biz hoşgörüye inanırız Orada herkes Allah diyor Allah diyen her dil temiz ve saftır neyle ve nerede dediğinin önemi olur mu?Allah''a ulaşmanın yolu çoktur amaç onu zikretmektir. Bağlamada zikirde bir araçtır. 14 asırdır söylenir. Islah olması gereken Allah''a şirk koşan şekil ve suret arayanlardır. Suret-i Cemal Nurdur O da yaratandır. . .

1
0
yanıtYanıtla
ARAP KADİR:

OYCULAR TOPLANMIŞ YİNE

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title