Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Açıklaması

"İstanbul İli, Adalar İlçesi’nde bulunan 3 katlı eski eser tescilli binanın restore edilerek Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak hizmet açılmasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatlarıyla çalışmalar başlatılmıştır" "Halen proje aşamasında olan bu Edebiyat Müze Kütüphanesinin restorasyon sonrasında teşhir aşamasında Türkiye Yazarlar Sendikasının bahse konu eserleri de bu kütüphanede ziyaretçilerin istifadesine sunulacaktır" "Hatta eserler topluca bir bölümde sergilenip oraya 'Türkiye Yazarlar Sendikası' adı da verilebilir.

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Bakan Ömer Çelik'in talimatıyla İstanbul ili, Adalar ilçesinde bulunan 3 katlı eski eser tescilli binanın restore edilerek Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak hizmet açılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı, restorasyon sonrasında teşhir aşamasında Türkiye Yazarlar Sendikasının eserlerinin bu kütüphanede ziyaretçilerin istifadesine sunulacağı kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında "Edebiyat Belgeliği Depo Oldu" ve benzeri başlıklı gerçek dışı spekülatif haberler yer aldığı ifade edildi.

Yıldız Sarayı Müzesi Müdürlüğü kompleksi içindeki taşınmazlarda yürütülen restorasyon çalışmalarından dolayı bazı binaların boşaltıldığının anlatıldığı açıklamada, bu nedenle Müze Müdürlüğünce eser deposu olarak kullanılabilecek yeni mekanlara ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Yıldız Sarayı bünyesindeki Arabacılar Dairesi'nin eser deposu olarak kullanılmaya en uygun mekan olduğunun tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, bu doğrultuda Arabacılar Dairesi'nde Türkiye Yazarlar Sendikasınca kullanılan odaların boşaltılması gerektiği, söz konusu odaların Türkiye Yazarlar Sendikasına tahsisine ilişkin protokolün iptali ve odaların eser deposu olarak kullanılmasının Bakanlık makamının 19 Aralık 2011 tarihli oluruyla uygun bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olurun çıktığı tarihten 9 Mayıs 2014 tarihine kadar da sendikanın kendisine yeni bir yer bulması ve eserlerini geri alması için süre tanınmıştır. Ayrıca İstanbul Yıldız Sarayı Müzesi Arabacılar Dairesi'ndeki Edebiyat Müzesi ve Yazın Belgeliğinde korunmakta olan eserlerin ve objelerin Türkiye Yazarlar Sendikasınca Bakanlığımıza devredilmesi halinde söz konusu eserlerin niteliğine uygun Bakanlığımız müzelerinde ve edebiyat müze kütüphanelerinde muhafaza ve sergilenmelerinin değerlendirilebileceği hususu 24 Nisan 2014 tarih ve 80176 sayılı yazımızla Türkiye Yazarlar Sendikasına iletilmiştir. Ancak sendikadan öneriye herhangi bir yanıt gelmemiştir."

-Sendikasının eserleri yeni müzede sergilenebilir

Bu gelişmelerin dışında, dünyada çeşitli örnekleri bulunan Edebiyat Müzelerinin kültür turizminin yaratılması ve yaşatılması açısından önemli işlevsellik taşıyan kurumlar olduğuna işaret edilen açıklamada, bu kapsamda Ankara Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi (12.03.2011), Adana Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi (27.03.2011),  Diyarbakır Ahmet Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi (01.06.2011), İstanbul Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi (12.11.2011), Erzurum Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi (29.06.2012), Kütahya Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanesinin (07.05.2013) hizmete açıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca İstanbul ili, Adalar ilçesinde bulunan 3 katlı eski eser tescilli binanın restore edilerek Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak hizmet açılmasına yönelik Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatlarıyla çalışmalar başlatılmıştır. Halen proje aşamasında olan bu edebiyat müze kütüphanesinin restorasyon sonrasında teşhir aşamasında Türkiye Yazarlar Sendikasının bahse konu eserleri de bu kütüphanede ziyaretçilerin istifadesine sunulacaktır. Hatta eserler topluca bir bölümde sergilenip oraya Türkiye Yazarlar Sendikası adı da verilebilir. Bakanlığımız, kamuoyuna aksettirildiğinin aksine Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Müzesi ve Yazın Belgeliğindeki eserlerle ilgili görev yetkileri çerçevesinde gerekli tedbirleri almıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çelik İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title