Haberler

Tiyatrolar Günü'nde 'Beş Kız Arkadaş' Sahnede

Güncelleme:

Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Beş Kız Arkadaş' adlı oyunu ücretsiz sahneleyecek

Birbirinden farklı karakter ve yaşam tarzlarına sahip olan tiyatrocular, Ergun Sav'ın yazdığı, Gamze Acı'nın sahneye taşıdığı 'Beş Kız Arkadaş' adlı oyunla, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde izleyicisini kimi zaman güldürecek kimi zaman da düşündürecek.

Oyunda bir yandan tatil yapan, diğer yandan da kendi yaşam deneyimlerini paylaşan genç kızlar, dostluklarını geliştirip, meslek seçimlerinin yanı sıra gelecekten beklentilerini de ortaya koyuyor.

Dünya Tiyatro Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, İnsanların bilinçlenmesinden korkan iktidarın sanatı yok etmek için her yolu deneyeceklerini söyledi.

Tekkanat, ''Zor günler yaşadığımız bu günlerde, ülkemizi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara karşı, her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve mücadele etmeye mecburuz. İktidar sanattan korkar. Çünkü sanat aydınlatır, düşündürür ve sorgular''dedi.

Tiyatro Günü'nün içi boş bir etkinlik olarak kutlanamayacağını da ifade eden Teknanat,'' 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü bir mücadelenin simgesidir. Tiyatro Shakespeare'nin Hamlet oyununda dediği gibi, olmak ya da olmamaktır. Atatürk'ümüzün dediği gibi, 'Hayat damarlarımızdan biridir tiyatro'.

Bugün bunları yeniden ve güçlü şekilde hatırlayıp ve hatırlatıp mücadelede yer alma zamandır. Ayrıca Tüm tiyatro severlerinin gününü kutluyor 27 Mart akşamı ücretsiz sahneleyeceğimiz oyuna tüm Mersinli tiyatro severleri davet ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Mehmet KOÇAK

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Dünya Tiyatrolar Günü Altan Erkekli Yenişehir 27 Mart Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (3)

Fadime Seversever33@gmail.com:

Mersin Şehir tiyatrosunda acaba oyun olacak mı?

6
0
yanıtYanıtla
Ali Uyguruygur@hotmail.com:

Macit Özcan son günlerini yaşıyor. Böyle bir günde tiyatro olmaması saçmalık olur.

yanıt0
yanıt0
Kazım ÇAPARkazim_33@hotmail.com:

https://www.haberler.com/tiyatrolar-gunu-nde-bes-kiz-arkadas-sahnede-5831817-haberi/

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title